Kurser.

Kollat runt bland lite kurser nu.
Det jag letade efter mest var väl något som hade med foto att göra, och jag hittade några, en ren fotografikurs och en bildbehandlingskurs. Det lät skitbra först, men sen tänkte jag hur det skulle kunna se ut på fotokursen, och hur lärarna skulle kunna vara. Och jag minns ju hur det var i gymnasiet, det var skitjobbigt att behöva vara kreativ på beställning och några värdefulla kunskaper inom t ex komposition fick man ju inte med sig. Sådant lär man sig ju. Nu vill jag minnas att vår käre klassföreståndare som också var vår fotografilärare sa att vi inte skulle bry oss så mycket om "reglerna", men jag är rädd för att andra lärare inte ser det på det viset. Fyfan vad begränsad man skulle vara om man vid varje fotograferingstillfälle tänkte på alla de reglerna. En bra bild blir ju inte dålig för att man inser att man brytit mot en regel.
Vad vi lärde oss i skolan (förutom hela framkallningsprocessen då vi fotograferade analogt) var grundläggande tekniska saker, och det var ju nyttigt, och olika simpla övningar som att sätta fokuset som man ville. Och övningar som "Ta kort på en äldre person", "Ta fem porträtt där huvudena är beskurna". Sen kommer jag faktiskt inte ihåg så mycket mer, känns mest som att man gled in, lärde sig grunderna, lånade med sig kameran hem under större delen av lektionerna eftersom lektionen var två timmar sist på fredagen, lämnade in alla uppgifter och fick MVG. Eller jag tror jag bara fick VG på A-kursen, men whatever. Vi fick välja mellan fotografisk och- rörlig bild när det var dags för B-kursen, A-kursen var obligatorisk, och B-kursen tog jag mest för att jag inte ville ha Rörlig bild.
Fyfan, jag är så himla glad att jag slipper framkalla bilder igen, ibland har jag försökt förklara för folk exakt hur jobbigt det är, men det går knappt. Det är säkert lättare nu för tiden, men då var det fan krabbigt... 
Först skulle man i TOTALT mörker vira filmrullen runt en spole och sätta spolen i en burk och sedan skruva på ett lock och hoppas på att burken nu blev ljustät.
Sen fick man gå ut i ljuset igen så man ser vad man håller på med.
I med en viss vätska i burken, och sen skulle man stå och vända på den med vissa intervall... Den första omgången skulle t ex vändas upp och ner fem gånger var 30:e sekund i ett visst antal minuter, eller något liknande, minns inte siffrorna. Vätskan efteråt var inte lika jobbig men man skulle ändå vända den upp och ner på ett liknande sätt.
Själva kopieringen sen var rätt mysig, den var i det vanliga mörkrummet. Att sitta och prova skärpa, kopiera själva bilden och sedan ett visst antal sekunder (minuter?) i första baljan med kemikalier, sen ett visst antal minuter i nästa och där började bilden framträda på pappret, och sen ett visst antal minuter i tredje för att sedan få ligga under spolande vatten i några timmar.
Det var kul att få lära sig, men nej tack...
I B-kursen körde vi bara digitalt iaf så då kunde man experimentera lite mer vid fotograferandet, om bilden blev helt fel så var det ju bara att ta bort den. Men de flesta var så oseriösa på den kursen, och jag minns att jag flera gånger blev så fruktansvärt irriterad på att folk inte följde instruktionerna för övningarna...
- Men huvudet är ju inte beskuret.
- Nämen vaddå, bilden är ju fin ändå!
Som sagt så lärde man sig inte så mycket, jag tror inte heller att läraren var riktigt behörig, MEN det höll mitt fotointresse vid liv. Och gjorde att jag slutade tidigt på fredagarna...

SÅ, nu vet alla hur jag upplevde fotografikurserna i gymnasiet vilket inte alls var poängen, poängen var att jag är rädd att det bara blir en upprepning av det. Jag måste nog kolla på vilken nivå det ligger på.
Och bildbehandlingen, allt sånt kan man ju lära sig på nätet nu för tiden, så det går nog bort.

Sen kom jag till Språk, och det kändes också lite rätt sådär. Naturligtvist så hade de varken latin eller finska i just Växjö, men isländska hade de. Det har jag funderat på i flera år men jag har aldrig kommit till skott eftersom det bara är något jag vill lära mig för skojs skull och jag har inte kunnat avvara tid eller pengar på det, men om jag ändå kan gå kursen gratis och SKA gå en kurs så varför inte? Jag funderade också på franska. Jag läste det i högstadiet men hade noll intresse av det då. Men grunderna sitter ju kvar och det är himla irriterande att bara kunna grunderna i ett språk och känna att det man kan sakta försvinner från minnet. Dessutom är chansen hyffsad att jag får användning för det.

Det är ju Folkuniversitetet som "ska" vara seriösa, men när de har kurser som
"Facebook - en ny värld
Du har kanske hört ordet FACEBOOK och vill veta mer; vad är det? hur kan jag använda det? vilken glädje har jag av att använda det?
Som deltagare på kursen öppnas en helt ny värld för dig!
"
så börjar man ju fundera lite...

Fifan vad jag är bra på att fundera i text. Det här borde egentligen sparas i ett vanligt notepaddokument för det blev så långt. Jag har tråkigt...

Ja juste, det ljusa.

Visning på lägenheten med tvättmaskin på måndag, vettig tid också!
Jag försöker få tag på de som har den andra lägenheten (för vi fick nämligen visning på den med!), men det verkar vara svårare. Iofs känns det skitsamma, både jag och Erik lutar ändå åt den förstnämnda och det är också den vi med all sannolikhet kommer få. Jag veeeet att jag inte ska dra förhastade slutsatser, men kom igen, om en precis likadan lägenhet i huset bredvid gick till någon som hade ett års mindre kötid än oss, så... så gör det att jag har stora förhoppningar iaf. Får vi inte den så är det ingenting alls vi kan göra något åt.
Jag föreslog att Erik skulle distrahera hyresvärden så jag kunde gå runt och skita ner tapeterna i smyg så att de skulle behöva byta dem, men han trodde inte att det var nån bra idé...
Men som det ser ut nu så blir det nog ändå en dubbelhyra, och det innebär att man har tid på sig att måla om innan man ska flytta in allt. Och eftersom jag har noll att göra om dagarna så är ju tid inget problem. Problemet är väl mest... att jag inte kan måla. Men det ska väl gå det med, herregud, igår satte jag upp en ny lampa helt själv så hur svårt kan det vara att kladda lite med en pensel... Egentligen tror jag att det är jättemycket att tänka på när man ska måla, och att man egentligen har en roller, och jag skrev mest det för att kunna få med att jag satte upp en lampa själv. Men det kändes inte som att jag fick in det på något smidigt sätt ändå...

Igår var kuratorn här med också, och det kändes bra. Hon har massa förslag, och hon ska försöka ta reda på en hel del saker.
Hon sa också att jag ju ville ha en kuratorkontakt, och frågade om jag tyckte att det fungerade bra mellan oss eller om jag ville prova någon annan, för hon tyckte ju att det var väldigt viktigt att jag kände mig bekväm med den jag pratade med. Det var sättet hon sa det på som var så bra, för jag skulle definitivt inte fått dåligt samvete om jag hade sagt att jag ville prova någon annan, och dåligt samvete skulle jag nog fått i vanliga fall. Men jag vill inte ha någon annan, under besöket blev jag bara mer övertygad om att hon är bra för mig.
En total bonusgrej är att hon faktiskt har bra minne, hon minns saker om min bakgrund och det brukar inte sådana personer minnas vilket är helt normalt eftersom de har väldigt många patienter.
Jag ska få ett möte med nån arbetsterapeut, nån mer, nån mer och nån mer på försäkringskassan. Så det rullar förhoppningsvist igång med aktiviteter rätt snart efter flytten.
Jag ska kolla upp om det finns någon kurs som är intressant som man kan hoppa på först, i halvfart eller nåt, eftersom jag uppenbarligen då får böcker och resor betalda. Och det är ju lite lyxigt faktiskt.
Och hon fortsatte att förvåna när vi pratade om en ny tid, och hon sa att hon skulle se till att arbetsterapeuten skulle ringa så fort hon kunde men att hon inte kunde svara på nä.
"Men det kanske är jobbigt för dig att inte veta när hon kommer ringa?"
Ja det är faktiskt skitjobbigt, men jag vet att sånt inte går att göra något åt. Men det var själva grejjen att hon frågade, hon verkar faktiskt förstå saker.

Edit: Dagens roligaste när jag kollade upp kurser nu; "Svenska i Småland".
Ja vissa kan fan behöva det...


Bleach.

bleach



Egentligen försökte jag göra lite Fringeeffekter men det gick rätt käpprätt åt helvete så det blev massa ljus istället.
För saker och ting känns ljust just nu.
Nu är jag medveten om att jag lagt ut generande många bilder på mig själv, men det är kul att leka med dem och jag tar så sällan nya bilder.

WHO'S THE MAN?!

Ok, jag måste sluta säga så, för Erik blir alltid tyst i några sekunder innan han säger "... jag, hoppas jag..."
Men jag blev glad igår. Jag var inte sådär jättemotiverad över att lägga mig på golvet och flaxa med armar och ben i hopp om att efterlikna pilatesövningarna, så jag tänkte prova ett par byxor för att få lite motivation, sån där nähä-de-passar-fortfarande-inte-måste-träna-mer, men jag bara gler ner i dem och de passar jättebra.
Och i och med det så har jag FYRA (4) par byxor jag faktiskt kan använda, så många byxor som passar har jag nog aldrig haft samtidigt.
Tyvärr är de hära byxorna av ett sådant material som drar åt sig ALLT, men det kan jag stå ut med.

Och ja, det slutade med att jag ändå inte gjorde pilates... Men idag är jag på att igen.

brallor

brallor


Dismantle Me


Började lyssna på Distillers igen för någon vecka sen, jag har saknat dem <3

Aftermath: Population zero



Mysig dokumentär i realitystil, jag orkade inte se om detta bara var en trailer men hela finns där ute nånstans iaf.
Sicken drömvärld.

Flytt-tradition.

Jag har som tradition att köpa nya sängkläder inför varje flytt, och använda dem först första natten i nya lägenheten.
Sådana är nu införskaffade.
Lägenheten är inte införskaffad än iofs, men jag tror det kommer gå vägen. Om vi så lätt kunde fått den förra som låg 10 m ifrån denna så varför skulle vi inte kunna få denna? Oavsett vilket så kommer det snart ligga nya sängkläder i en påse och vänta på att få användas.
Och omfg vad jag inte kan vänta på att få ha tvättpelare i lägenheten... Tvättdag idag, och även om tvättstugan ligger precis bredvid porten och är jättefräsch så är det ändå så drygt att man oftast behöver köra två-tre tvättar på en gång och springa upp och ner och kolla om det är färdigt eller inte...

Tragiskt men sant.

fan


Det är faktiskt så att jag inte har något bättre för mig än att stå framför fläkten och ta suddiga bilder.


Dr. Walter Bishop

- Which means we need more DRUGS.

*Walter får konstiga blickar från flickans überkristna mor*

  Uh, uh, to calm Lisa's conscious mind.
  To relax her brain.
  Which should enable mr.
  Rusk's mental energy--
  His memories-- to slowly...
  And painlessly leave her mind.

- What kind of drugs?

- Benzodiazepine.
  It's a hypnotic sedative.
  May cause a slight tingling sensation.
  It's actually quite pleasant.
  Besides, your daughter is 17.
  I'm sure she's sampled far worse by now.

Jag älskar Walter Bishop... Han får mig att skratta högt faktiskt. Hela Fringe har bra humor i sig, och jag gillar att det drar så mycket mot Arkiv X.
Det känns som att folk inte riktigt kan uppskatta Walters kommentarer om de inte vet hela hans personlighet, men ändå...


Deviant jacka.

jackaEller inte.
Men jag fick iaf min jacka idag, och det sitter sjukt bra. Alldeles lagom tjock, avtagbar luva och lagom många fickor.
Att jag ser så vriden ut på kortet är för att jag var tvungen att titta på displayen medans jag tog kortet, det där med att sikta mot spegeln i blindo är inget jag kan...
Jag är glad iaf, eftersom jag inte haft en mittemellanjacka på evigheter och istället kört varianten med flera lager tröjor.

Jag gick också tillbaks till Deviantart idag. Darnit, någon använder redan nicket Skallebank, så jag fick fortsätta använda mitt gamla.
Jag vet inte än om jag ska vara så aktiv där, det känns som att det fått en dragning mot bilddagboken nästan. Och Fotosidan och liknande känns för seriöst.
Men det finns fortfarande många otroligt talangfulla människor där, så det kan nog vara bra att glida omkring och inspireras.

Lampa.

Den såg jättefin ut på bilden. Som ett fluffigt moln ungefär, och ett fluffigt moln tyckte jag kunde tillföra lugn till sovrummet. Vi behövde ju desperat en lite mer dämpad lampa dit. Jag hade sett en liknande på Ellos för några år sen men de tog bort den innan jag fick arslet ut vagnen, så jag blev jätteglad när jag såg en liknande på Rusta eftersom jag som vanligt inte kunnat sluta tänka på den.
Sen att det var ca 17 identiska delar som skulle typ PUSSLAS ihop utan något annat som höll ihop den var en intstruktionannan sak. Egentligen var det ju jättelogiskt men på något ställe fastnade vi och gav upp för dagen, dagen efter när man såg den på nytt igen förstod man ju det logiska. Att titta på instruktionspappret var ingen bra idé för man blev snabbt förvirrad. I efterhand, när jag hade tagit isär lampan så långt vi hade kommit och sen fixat ihop den igen på nolltid, kände jag mig så lagom korkad eftersom det som sagt var så logiskt så det var FÖR enkelt...
Men den passar bra iaf. Lite för stor för just det sovrummet men den ska höjas, och jag är väldigt glad att jag köpte den. Den släpper igenom alldeles lagom mycket ljus.
Och jo jag kände att det var otroligt nödvändigt att berätta hela bakgrundshistorien om en lampa. ...

lampa


Number one.

josefinerik


Emma

Lekte med en jättegammal bild på Emma och den blev faktiskt bra, speciellt med tanke på hur kasst originalet var. Tekniskt sett då.

emma


Färga saker.

Jag funderar återigen på att färga håret eftersom färgen bara står och väntar. När folk frågar mig vad jag har för hårfärg svarar jag ju för det mesta svart (inte för att folk brukar fråga, men ändå), trots att jag bara orkar intensivtona det svart nån gång om året. Jag gillar ju ändå den här bruna färgen som kommer efteråt också, speciellt när det blir lite skiftningar och det glänser till av rött och ibland i solljus ser det bronsaktigt ut. Sen känner jag mig lite feg, när det närmar sig mässan i Jönköping med Eriks jobb... Jag vill inte känna mig som en kliché, med svarta kläder och svarta kängor, och dessutom då svart hår. Det känns fånigt att tänka så, men jag kan inte låta bli. Åas, så vet jag i stort sett att ingen skulle bry sig. Haha, de vet f.ö att jag är finne nu, när de fick mitt efternamn för hotellbokningen. Det blev tydligen en liiten reaktion, men det är inte så konstigt för här nere finns det knappt några andra än Svensson, Nilsson, Larssons och sånt.
Huvudsaken (eheheh) är väl iaf iofs (jag hatar att använda två sådana förkortningar i rad...) att jag faktiskt känner mig svarthårig, sen hur jag faktiskt ser ut är en annan sak. Fast det skulle ju vara trevligt att ha svart hår om man tittar sig i spegeln också.
Grejjen är att jag vill ha diskreta mörkröda slingor mitt i håret, i mellanhåret om man säger så, så att de inte riktigt syns om håret ligger rakt och fint men att de skymtar om man ruskar lite på håret. Och jag vet inte hur detta ska gå till, att göra slingor i överhåret utan att de kletar av sig på resten av håret hade jag nog fixat, men nu vet jag inte.
Så tips emottages. Om hur man gör det själv helst. Kanske med lite hjälp av en karl som av naturliga skäl inte kan något om sådant.
I sommar ska förhoppningsvist Caiza få gå lös på mitt hår, det ska bli skoj. För jag tänkte antagligen försöka mig på en frisyr faktiskt.

Jag fick arslet ur vagnen häromdagen och skulle färga ögonfransarna, eftersom jag ändå gjort det förut med relativt gott resultat. Men icke, det ville inte fästa. Så jag provade igen. Men icke.
Så jag tänkte prova lite på ögonbrynen. Jag gillar mina ögonbryn, jag gillar färgen på dem men de är liiite ljusa längst in vilket för att jag måste fylla i med penna, och de är dessutom rätt glesa.
Så jag hade på "aktivatorn", väntade två minuter och hade inga större förhoppningar när jag duttade på färgen. Swoosh, så hade jag plötsligt en VÄLDIGT brun fläck där jag hade duttat på färgen. Så jag fick panik och suddade bort det som gick med tops och kletade på färgen på hela ögonbrynen. Första dagen såg det ut som att jag hade halkat med en brun kajalpenna på en liten bit av ögonbrynet typ, inte utanför men på den delen där de är lite ljusare. Men nu ser det nice ut. Jag ska nog fortsätta med det.
fransDäremot så har jag bestämt mig för att färga fransarna på salong hädanefter, det blir nog bäst så. Jag har så ljusa fransar så de knappt syns (ja som på bilden) vilket ser helknäppt ut när jag har svart hår, så det vore skönt att ha lite färg bara. Jag orkar sällan ens kleta på maskara, men jag tycker jag ser mycket friskare och piggare ut med bara lite färg för jag ser verkligen trött ut annars.
Men det kommer kännas pinsamt. Jag har aldrig gjort något sådant förut, jag har ffs bara varit på ett riktigt besök på en salong en gång i mitt liv... Eller två iofs om man räknar när jag gjorde hål i örat. Eller tre förresten, jag tog hål i öronen när jag var väldigt liten men då minns jag inte ens om det var på en salong.
Aja, jag tror jag tänker vänta på att nån tjejkompis kommer och hälsa på eller tills jag känner någon såpass bra här så jag kan släpa med den.
I'm such a non girlie girl. Vilket är roligt för två av mina närmaste vänner är riktiga girlie-girls som kan mycket om sånt, men de är ju så långt borta.

Mina kära drömmar.

Jag har inte ätit en riktig bakelse på väldigt länge, en sån där konditoribakelse som är riktigt smaskig.
Och igår drömde jag att jag äntligen skulle göra det, jag köpte t om två; en sorts bananmuffin och en chokladsak. Chokladsaken var en blandning mellan en chokladbiskvi och något himmelskt, massa chokladmoussefluff, chokladflarn och chokladströssel (nä vaddå, jag gillar inte alls choklad...) och ja, den såg fan ut som en dröm. Det var dessutom den enda som såg så god ut, de andra var ihopsjunkna och hade inte på långa vägar lika mycket strössel och flarn på sig. Men så blev det ju problem, för den var så fluffig och fin så jag kunde ju inte bara lägga ned den i påsen, så jag var tvungen att ställa ner den och vända mig om för att hämta någon sorts förpackning.
När jag vände mig om så stod där en liten unge med en sked och hade ätit upp halva! Jag blev chockad först, men sen började hjärnan fungera och jag sa "Men sådär får man ju inte göra!". Ungen bara tittade på mig trotsigt, hans mor såg det hela och bara tog honom i handen och gick därifrån. Jag ropade efter honom att "Man FÅR inte göra sådär, varför gjorde du så? Varför låter du ditt barn göra så? Tycker du att det är ok?", och jag var ju förtvivlad för den bakelsen var ju... min dröm. Typ. Och arg var jag, för att ungen så fräckt hade börjat äta på MIN bakelse och att mamman verkade tycka att det var helt ok.
Sen sprang jag in i Mia, och hon frågade om jag hade smakat bananmuffinsarna, och jag hade ju köpt en sån men jag var ju naturligtvist fortfarande arg över händelsen så jag började förklara, men på engelska så att ingen annan skulle förstå. Av någon anledning. För ingen annan kan ju engelska... Men hon lyckades lugna mig (på engelska då förstås, för hon fattade ju direkt att det var skitbra att vi skulle prata engelska), och sa att hon minsann skulle prata med ungen. Haha, jag tror faktiskt att ett av hennes blogginlägg om när hon pratat klokt och pedagogiskt med lillan påverkade drömmen, det kändes som att hon pratade så med mig också och jag verkligen kände att allt blev mer hanterbart och förståeligt på något sätt. Undrar om det säger något om på vilken nivå jag ligger på...
Sen vaknade jag och var forfarande upprörd och var tvungen att berätta för Erik när han kom hem på lunchen...
Bråka inte med mina chokladbakelser alltså. Där går gränsen.

Inatt drömde jag att jag hade flyttat till min mor, jag drömmer det lite då och då. Det känns alltid så konstigt för jag drömmer alltid att jag är nyinflyttad så att allt känns så ovant och sånt.
Det hände SJUKT mycket i drömmen som egentligen inte hade något att göra med att jag bodde där, men på morgonen drömde jag att hon sa att det var lika bra att jag vande mig vid att hon kom hem ofta på dagarna, och just då var det någon som kom in genom ytterdörren. Jag var ju säker på att det var min mor och tänkte att det var då fan om man ska stå ut med sånt där spring (eftersom sovrummet ligger vid ytterdörren så hör man väl när den låses upp och öppnas, speciellt eftersom jag alltid sover med sovrumsdörren öppen), men sen insåg jag att jag var vaken. Erik var ju på jobbet så först blev jag panikslagen att jag hade sovit mig igenom hela dagen innan jag... jag vet inte faktiskt, jag tror personen gick ut lika fort igen, jag kollade på klockan och såg att den var innan 9 iaf och tittade ut genom fönstret och såg att det bara var Erik som varit hemma en snabbis.
I den drömmen var jag också ett fosterbarn som bodde hemma hos John Lithgow (som hade gröna läppar), och dessutom var jag Ryan i O.C. Inte samtidigt dock.

Jag hade svårt att gå upp när klockan ringde också, så jag snoozade, men det var en oerhört spännande amerikansk footballmatch i drömmen och varje gång klockan ringde så tröck jag snabbt på snooze så att jag kunde återgå till matchen.
Det måste varit världens bästa ursäkt för att få snooza vidare.
(nu blev jag rätt övertygad om att ordet "snooza" knappast finns med i SAOL, men jag kom inte på något bättre ord)

Dessutom kändes det knappt som att jag sovit något alls, men jag vaknade upp när det var mörkt ute och trodde att det var dags att stiga upp, hela natten var sjuk.

Mina drömmar är verkligen i en klass för sig.
Lucid dreaming och drömmar jag kan återgå till hur många gånger jag än vaknar,  t om om jag springer på toa emellan, dessutom sover jag ofta så lätt så jag kommer ju ihåg sååå många detaljer när jag vaknar.
Vissa drömmar upprepas så ofta så jag t ex vet exakt vilket klädesplagg som finns vart i en viss butik, eller vilket hus som ligger på vilken gata i Ollestad.
Vad jag dock inte drömt på länge är att jag flyger, det saknar jag för det är antagligen den härligaste känslan jag haft när jag drömmer.
Men hela grejjen att jag kommer ihåg så många detaljer när jag vaknar kan göra det jobbigt, för det känns ju inte direkt som att hjärnan får en omstart under natten när man vaknar med huvudet fullt av händelser och kroppen full med känslor. Kul att vakna över att man är upprörd över att en unge stal min chokladbakelse t ex... Därför får Erik ibland stå ut med att jag förklarar vad som hänt i drömmarna, så jag lättare kan släppa dem på något sätt. Jag har faktiskt fått det rådet av en doktor, för eftersom min hjärna inte direkt fungerar normalt så kan den lagra drömmar som riktiga minnen på ett helt annat sätt, även om jag själv kan skilja på dem så känns de ändå lika verkliga som minnen flera år efteråt. Många säger att drömmen var så verklig, och att de minns den som ett riktigt minne, men uppenbarligen så lagrar min hjärna det på ett mer avancerat sätt och det antagligen för att jag pga min AS är så mycket mer medveten om detaljer än de flesta.

Och jag tror väl inte direkt att innehållet i mina drömmar är konstigare än alla andras (andra folk tror det dock...) men eftersom jag kommer ihåg så mycket mer än många andra så kan det nog verka så. Eller så kanske det är så eftersom jag faktiskt har mer fantasi än gemene man... Faktiskt. Enligt psykdoktorer.

Lääägenheter...

Vi har intresseanmälningar på två nu.
En med i stort sett perfekt planlösning, en med i stort sett perfekt läge.
Jag kan inte för i mitt liv avgöra vilken det lutar åt för min del, jag måste se dem. Och det lutar väl åt att vi kommer få gå på visning på båda.
Jag lyckades mygla fram info om lägenheten som var aktuell förut, och den hade gått för mycket lägre poäng (två års kötid lägre poäng) än vi har, och den ena av de här nya ligger i samma område, så det känns som... att oavsett så kommer vi få en lägenhet. Om vi vill.
Vad jag också tog reda på är att det finns en tvättpelare i lägenheten med lite sämre läge, och DET är tamefan underbart och ett STORT plus i kanten för tvättstugan såg ut att ligga en liten bit bort.
Det känns lite missvisande att hänvisa till den lägenheten som den "med sämre läge", för läget är ju inte DÅLIGT, men jämför med den andra så är det väl lite sämre, så ja...

En vecka kvar innan vi får reda på om det ens blir visning på båda iaf.
Iiihihi...

Jag dog lite när posten kom idag.

Det var ett sånt där brev från ett företag som anordnar klassåterträffar.
Innan jag hann läsa vilken klass de syftade på försökte jag gissa men det var tamefan omöjligt för jag kunde inte komma på någon av mina tidigare klasser som ens skulle kunna tänka sig att vilja samlas igen...
Det var från högstadiet iaf.
Haha, jag garvar på mig...
500 spänn ska de ha för att ha skiten på STADSKÄLLAREN i Arboga. Jag vette fan om jag ens skulle åka och träffa klassen lite snabbt i Arboga öht om de ens betalade mig 500:-... Visst finns det några som det skulle vara kul att träffa igen, men hela grejjen är bara så överdriven.
Och jag vill inte åka till Arboga. T om de som är inflyttade säger att den hålan är värre än andra.
Och Stadskällaren är så tattigt... Jag gillar inte fancy ställen alls, herregud Snövit var stammisstället i Sthlm och Dovas var man också på en hel del, men på Stadskällaren känns hela stället som en stor återträff, man känner alla man springer på.

Jag träffade en gammal klasskompis när jag bodde där sist, och vi skojade lite om det, han sa att han funderade på att dra ihop en sån återträff på skoj och se vad som hände. För vår klass var inte kända för att ha nån sammanhållning direkt...

Och faktiskt inget ont menat, men jag förstår faktiskt inte hur folk kan bo kvar där. Visst är det kanske fina områden på landet runtomkring, och det ligger ju bra till geografiskt sätt, men hur folk kan trivas i den staden? Det var sorgligt när jag bodde där senast och sprang in i folk man kände innan, och hörde saker i stil med "Äh, vad ska jag annars göra, jag är ju uppvuxen här så jag kan lika gärna bo kvar. Jag hatar stan, men vafan. Jag känner inte till något annat".

Men det kunde varit värre, jag hade antagligen dött av skrattkramper om brevet hade gällt klassen från gymnasiet.

Ja godmorgon.

- Hej, det är Lotta från blablablas kommun här, vi hade ju ett möte planerat hemma hos dig kl 16.30?
*nyvakna Skallebank försöker tänka men det börjar lukta bränt*
- Jaa, just ja.
- Jo jag undrade om vi kunde ta det 15.30 istället, det är nämligen lite körigt här.
- Det ska nog gå bra, jag ska bara kolla kalendern
(visst har jag en kalender men att jag skulle ha något mer än en sak inbokad på samma dag är osannolikt och jag visste att jag inte hade något inbokat den dagen) Javisst, det blir jättebra.
- Vad bra, då ses vi då, hej!

Nej vi hade inte alls avtalat ett möte då. För någon månad sen ringde hon och frågade om hon kunde ringa tillbaks måndagen efter, måndagen vi skulle ha mötet, för det var någon sjuk och hon visste inte om personen skulle vara frisk tills dess. Hon ringde på måndagen, personen var sjuk ergo inget möte, och hon skulle ringa upp igen. Jag missade ett samtal från henne, sen dess har det inte hänt något. Jag har oerhört bra koll på vilka som ska komma på besök och vad jag ska göra, dels pga att det hela med ordning och rutiner är en del av mig som jag inte riktigt kan (eller vill knappt) få bort, och dels pga att jag är så otroligt glömsk så jag måste ha en kalender.
Men jag orkade inte ifrågasätta nånting under samtalet eftersom jag var nyvaken.
Ska ringa dem efter deras lunchrast iaf, och fråga om det verkligen är nödvändigt att de kommer hit eftersom jag planerar att lämna denna kommun snarast... Och med lite tur sker det om tre månader. Det känns som att jag har en thing för att flytta när det närmar sig min födelsedag, och vad kan vara en bättre födelsedagspresent än att flytta till ett bättre ställe?
Och de BEHÖVER inte komma hit. Jag ville ta del av en rättighet för att få ett tandvårdskort, och blev påprackad en massa annat. Jag vill inte ha dem här, och det finns folk som behöver dem bättre. Bara för att jag satt och sa att jag hade svårt för en del saker, svårt för att veta vad "lagom" är så tycker de att de ska komma hit helst varje vecka och berätta det. När jag ifrågasatte om detta "lagom" ändrade sig från vecka till vecka och varför de skulle behöva komma så ofta isåfall så ändrade det till varannan vecka, men då undrade jag om "lagom" ändrade sig varannan vecka, osv. De förstod inte vart jag ville komma.
Men jag har mitt tandvårdskort iaf. Som Erik sa, nu måste jag bara boka en tid också... Det idiotiska är att jag har en onaturlig (och naturlig eftersom de ingår i min medicinering) tolerans mot benso och de flesta sorter fungerar inte sederande på samma sätt som för andra, så jag vill ju helst att de söver ner mig... Fast Midazolan har jag alltid velat prova och det får man ju hos tandläkaren, och det lär vara min enda chans att få prova det eftersom jag är en duktig flicka och inte provar sånt på egen hand. Lustgas har jag också funderat över om de kan använda, men jag vill nog se hur det ser ut när det används i det syftet först. Det enda jag tänker på när jag hör ordet är en viss bekants ansikte framför mig, när han inhalerar lustgas och hans leende verkligen når från öra till öra och han var i sin egen värld i några minuter. Jag fattade aldrig grejjen med det...


Den förbannade CDn...

Det var riktigt mysigt att gå och slökolla i affärrena.
Men det var för kallt, och jag glömde för mycket.
På Clas Ohlsons hade de EN svart CD-spelare. Vart då? Längst in. Så jag plockade fram alla de andra och ställde på golvet, och tog min svarta.

Gick mot Erik.
Åkte hem och kollade in alla köp.
Volymknappen satt på BAKSIDAN. Där satt också OFFknappen.
cdOch displayen? Jag vet inte exakt vilket av kärnkraftverken som gav ström åt det men blått lyser det iaf.
Jag trodde att det vara var jag som var känslig för ljuset, men Erik sa faktiskt att den lös upp hela rummet... Fick dock ingen bättre bild på den än såhär.
Ska lösa det lite permanentare sen.

 



Det var iaf sååå himla mysigt i Växjö. På vägen hem kom jag verkligen fram till hur dum jag varit som tyckt att vi tackat nej till lägenheten. Så dum och korkad och värdelös.
Tro fan att de har en precis likafan bara snäppet bättre placering ute nu!
Men vi ska fundera och tänka på den. Jag ska inte bli för uppspelt.

Växjö själv.

Idag ska jag f.ö vandra runt i Växjö helt själv.
Men det kommer gå bra, det centrumet är bra uppbyggt och det finns två gallerior.
Det som kan gå mindre bra är att jag typ kanske skulle vilja köpa nåt lixom... Och jag ska inte riktigt lixom köpa något.
Förutom en hdmikabel och en cdspelare. Och hårinpackning.
CD-spelare måste jag köpa eftersom jag är i stort sett beroende av den vissa gånger när jag ska somna. Den jag har nu börjat högtalarna pajja på så ibland hör man inte ens vad det är för låt. Och det är inte riktigt acceptabelt.

Jag skulle bra gärna vilja köpa en väska med. En alldeles vanlig övernattningsväska, eftersom den jag har är för liten för att få plats med mer än ett ombyte ca. Jag har iofs en annan men jag skojar inte när jag säger att den är 15 år gammal och inte borde få leva längre.

Det ska bli skönt att bara få gå omkring lite. Dessutom så vill jag gärna inbilla mig att jag kan tänka som så att inga saker behövs köpas förrän vi flyttat till en ny lägenhet. För saker som passar här kanske inte passar där och då är det ju onödigt.
Vad som antagligen blir så skönt när vi flyttat också är att man inte behöver känna "Åh, köpa köpa KÖPA!" så fort man hamnar i ett centrum, jag behöver inte utnyttja tillfället bara för att man inte är där så ofta. Då kommer jag kunna gå dit varje dag och jag vet av erfarenhet att jag reagerar annorlunda då.

Annars så håller jag just nu på att dööö av tristess...

Oh just ja, jag ska köpa en fjärrutlösare idag med! :D Det är precis vad det låter, man kopplar den till kameran så kan man ställa sig en bit bort, ställa in fokus på riktigt, och trycka av. Det är så drygt att fokusera med en vanlig självutlösare.

Psykiatrin.

Jag läser en del bloggar om människor som mår dåligt på olika sätt. Men bara bloggar om folk som aktivt försöker må bra, inga deppbloggar eller liknande för sådant mår jag nog inte bra av att läsa. Självklart skriver folk inlägg där allt är bajs och åt helvete, men det är ändå inga destruktiva bloggar.
Men ändå så blir jag så jävla nedstämd när man gång på gång läser hur folk bemöts av olika vårdinstanser.
Om hur folk med en lång bakgrund av dåligt mående "ordineras" en kram av pojkvännen när de ringer akutpsyk, om hur pojkvännen knappt får prata med personalen för att veta vad HAN kan göra.
Jag önskar jag kunde kopiera hela inlägget för det var så jävla beskrivande och upprörande, men det var ett privat inlägg så jag tänker inte skriva något mer om det.
Jag förstår inte tanken bakom det hela. Hur de tänker långsiktigt. Tjänar de något på att folk ringer och ber om hjälp då och då och får sådana svar, istället för att faktiskt ha en handlingsplan med konkreta aktioner? Herregud, borde de inte ta det som en skänk från himlen om en anhörig faktiskt vill hjälpa till mer?

Som sagt så vet jag att jag skrivit mycket om det hela, men jag blir lika upprörd varje gång. Jag blir upprörd när det påverkar mig med väntetider (när ett halvår har bestått av väntetid utan att jag ens fått en läkare t ex) och när läkarna gör fel och jag får lida av det. Men jag blir mer upprörd när jag verkligen märker att jag är ett namn som kan läggas på en väntelista utan att de ser vilka problem man har och vilka problem man haft, vilka problem som kan återkomma och vilka som skulle kunna hjälpas på en gång.
När man snällt väntar på den där listan förlorar man tid av sitt liv man aldrig får tillbaks.
Sen när man efter några år har lyckats få bort vissa problem själv så kan man mötas av en "Ja men serru, det där var väl inte så farligt, inte behöver du våran hjälp!"-attityd och man kan ju vilja ta fram k-pisten för mindre.

LiXoM, när t om Psykologförbundet demonstrerar utanför eh... landstingsförhandlingar eller något (fan jag minns verkligen inte vad det var, men det hela rimmade dåligt) så är det ju rätt kraftiga varningsklockor om att inga är nöjda.

En tragisk men nyttig blogg är http://psykiatrin.blogg.se/category/citat.html .
En del är säkert överdrivet, men jag har hört mååånga liknande saker i väntrum och liknande...
Många verkar inte förstå på vilken nivå det ligger på. Många verkar tycka att är mår man dåligt psykiskt så är det ju sjäääälvklart att man överdriver allt och att allt är så jobbigt. Men det finns ju faktiskt folk runtomkring som hör, folk som "klassas" som helt friska. Har de fått en tillfällig släng av borderline eller, kanske smittats av adhd från grannen?
Jag önskar jag kunde spelat in vissa samtal med BRA läkare som håller med om att det verkligen inte fungerar som det ska. För de dära läkarna är ju högre stående varelser som man lyssnar på.

Hur som helst så tycker jag att bloggarna är nyttiga. Självklart är alla olika och sjukdomar upplevs ju olika av alla, men man kan ändå se intressanta synvinklar och metoder man inte provat. Det är väldigt nedslående att läsa när det går dåligt men så otroligt motiverande att läsa när det går bra. Man får lite "Kan den så kan jag"-känsla. Och ju fler som skriver om bemötandet från vården desto fler får reda på det.

Men ska vi tävla eller...

Jag fattar inte hur jag nästan alltid lyckas skriva längre svar till kommentarer än kommentaren var från början. Hur kan jag ha så svårt för att hålla det kortfattat? Jag som tycker att jag är bra med ord.
Eller när mina egna kommentarer till någons inlägg nästan blir längre än inlägget.
Det är ju nästan genant.
Men jag antar att det oftast så är att jag inte vill bli missförstådd, och om ett inlägg jag kommenterar är väldigt viktigt så är det desto viktigare för mig att inte bli missförstådd. Då antar jag att det hellre får bli en lång kommentar.

Foton.

Jag hatar när folk tar kort på mig. För då ser jag ut som mig själv. Jag säger inte att jag är ful. Men jag tycker oftast inte om sättet jag ser ut på. Jag tycker inte att Heidi Klum är ful heller, men jag tycker inte heller om sättet hon ser ut på.
Däremot så kan jag tycka om att ta kort på mig själv, för då kan jag skådespela framför kameran. Jag kan vinkla bäst fan jag vill för att få bort sidorna jag inte tycker om, jag kan få en annan form på munnen om jag skulle vilja ha det för just det kortet. Det går ofta så långt så jag är säker på att mina vänner inte ens skulle känna igen mig. Men jag tycker om det. Det är något slags skådespeleri och det är ROLIGT att låtsas vara någon annan.
Det handlar inte om att försöka se så bra ut på kort som möjligt i de här fallen, det handlar om att se så annorlunda ut som möjligt.
Sen har jag verkligen avskytt när folk har tagit kort på mig, och det beror nog på att folk hade noll respekt för mig när jag var yngre. Det sitter fortfarande i lite, men jag har övat rätt mycket på att känna mig bekväm framför kameran. För det är forftfarande alldeles för många bilder på mig vid högtidstillfällen där jag sitter och viftar med handen framför ansiktet...

I efterhand insåg jag att dessa såg lite mentalvårdsinspirerade ut. Oh the irony ;)

mu

mu

mu


Running Up That Hill Again

hill

"If I only could, be running up that hill."


Livet är som ett parti shack.

chess

chess



chess



chess



Jag förlorar alltid. Och jag är en förbannat dålig förlorare.


Somehow I'm Neither Here Nor There

somehow


Happy mode.

Pga diverse saker, men mest för att vi ska titta på en lägenhet i Växjö nästa vecka. Det är väldigt stor chans att vi får den. Och ord kan inte beskriva hur glad jag är för det.
Jag FÖRSTÅR ju att det mycket väl kan vara så att vi inte får den, men jag pratar redan tapeter även om vi inte ens varit på visning än... Och går och oroar mig för att golvet i badrummet ska vara fult.
Jag måste planera saker på låtsas, annars går jag och är för nervös för att vi inte ska få den.
Och egentligen är det inte hela världen om vi inte får den.
För det är fuckin' on. Vi söker lägenhet aktivt. Får vi inte denna är det fritt fram att anmäla intresse på nästa.

Sen ska jag ha en cykel med. Inte nån fancy, utan en som man kan trampa och bromsa med, och styra. Typ.

Jag är inte bra på att visa happy mode inför kameran så det blev den sämsta bilden (motljus är ju inte riktigt teh shit och en fjärrutlösare vore rätt bra...) men det var den enda jag log lite på. Det är underligt det där, jag TROR att jag ler men när jag ser på bilder så ser det bara ut som en konstig grimas. Jag är nog inte gjord för att le men jag är glad ändå.
Och tack och lov så lär jag slippa censuera tapeterna i nästa lägenhet...

happymode


Jag känner mig socialt handikappad.

Om ett tag ska vi till Jönköping på en mässa med Eriks jobb.
Den inkluderar en middag modell lite finare, och jag kan inte sånt. Jag blir otroligt förvirrad när jag inte bara kan slänga fram ett "En Calzone tack" eller "En BigMac & co".
Sen ska man ha kläder på sig också. Faktiskt. Jag som inte har ett par hela byxor (förutom ett par baggy iofs, de passar uppenbarligen nu) och i skoväg har jag bara kängorna och ett par svartrosa gympadojjor. Det känns rent allmänt som att alla mina kläder är grådassiga och urtvättade och ser ofräscha ut.
Men det blir nog bra... Jag har sprungit runt och provat lite kläder som ser hyffsat acceptabla ut. Att byxorna är avklippta rakt av där nere (hej jag har oproportionerligt korta ben och tycker att det är för jobbigt att faktiskt SY upp byxbenen och ärligt talat så skiter jag i hur det ser ut) och att jag lär ha kängorna hoppas jag att ingen lägger märke till, men varför skulle någon titta på mina fötter...
Sen är det ju faktiskt ingen galamiddag, men ändå.
Det hela fick mig att undra lite över min klädstil, eller snarare brist på stil. Men jag trivs ju i den och det är ju inte så att jag springer på fancy tillställningar varje helg. Det skulle dock vara kul att kunna springa över till nån kompis och kolla igenom dennes garderob för att hitta något som kanske såg lite prydligare ut.

Det ska bli skoj iaf. Förra gången de var där kom de tydligen inte ens ihåg vad de hade beställt när leveranserna väl kom, haha.
Jag har bara träffat två av dem som hastigast men har hört desto fler historier, och de verkar som ett skönt gäng. Avslappnade.
Dessutom gillar jag faktiskt att bo på hotell. Det är så rent och fint. Och om jag tycker att det är jobbigt att vara omgiven av så många människor hela tiden så kan jag alltid gå till rummet och läsa eller nåt.
Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma iväg och göra något.

Jag kan tänka mig sommar nu.

Gick ut på en liten promenad och höll på att frysa arslet av mig. Dessutom försökte jag ta kort på mig själv men jag hade bara det fasta objektivet med mig så det blev en riktig närbild där det ser ut som att jag försöker stå och se dramatisk ut trots att jag bara stod och frös.

himmel

vass

himmel2

mammamu


Jobb.

Det kan vara så att jag börjar med arbetsträning om några månader. Eller iallafall någon sorts aktivitet. Och jag hoppas att det fort kan leda till att jag kan börja arbeta som en vanlig människa.
Det känns inte som att jag kommit så mycket framåt alls under de här... många åren, och jag vill inte sitta där om tio år och tänka "Nähä, jag har fortfarande inte lyckats med mig själv".
Då kan jag lika gärna försöka arbeta.
Förut blev jag nästan panikslagen när jag bara tänkte tanken, en massa dåliga "Tänk om" dök upp i huvudet.
Men tänk om det går helt hyffsat.
Tänk om jag trivs och lär mig nya saker.
Självklart finns den chansen och det är den jag kommer försöka fokusera på.

Jag känner mig inte redo men jag vet inte om jag någonsin göra det, jag vet inte om jag någonsin kommer kunna ordna upp alla mina problem (de som öht GÅR att ordna, en del är man ju född med och kan bara försöka lindra symptomen) och jag vill inte vänta tills dess.
Det är ju knappast så att alla som jobbar mår tipptopp och att allt är my little ponies och regnbågar.
De flesta jobb är jobbiga.
Jag har aldrig någonsin förväntat mig ett jobb som jag gillar, ett jobb har alltid varit ett jobb som man får pengar för och som gör att man kan försörja sig själv. Jag ville bara ha ett jobb jag stod ut med.

Så det är något jag snabbt tänker ta upp med min nya kurator. Och då hoppas jag att hon har några förslag.
Jag har legat och bollat idéer med Erik om olika yrken, och det finns en del iallafall. Men det viktigaste är nog att det är relativt flexibelt. Jag vill ha ett arbete där jag har en tidspress på mig men där jag får bestämma upplägget själv. För jag är förbannat effektiv faktiskt.

Det viktigaste är ändå att jag måste vara bombsäker på att jag kan gå tillbaks till sjukskrivningen om det verkligen inte funkar. Och om det skulle hända så får de tamefan ta och fixa den där sömnutredningen...

Men även om jag inte känner mig redo för fem öre så ser jag ändå fram emot det på något konstigt sätt. Det är ju ändå en "metod" jag inte provat sedan jag blev sjukskriven.
Sen är det iofs en del andra praktiska saker som måste klaffa innan dess, men det visar sig.

Det nya tillskottet.

skåp


En liknande såg jag i en affär i somras tror jag, och föll stenhårt för den. MEN, jag var sådär tråkigt förnuftig och tänkte att jag inte BEHÖVDE en sån, det fanns ju ändå ett inbyggt (tråkigt vitt) medicinskåp i städskrubben hemma. Så varför skulle jag ha en extra plåtlåda att ha mediciner i, när jag förutom det tråkiga, vita plastskåpet hade en svart korg med lock att ha mediciner i också.
Den var så vacker, och ropade på mig, men jag stod emot.
Sen dess har jag inte kunnat sluta tänka på den, jag skojar inte när jag säger att jag faktiskt sörjde att jag inte köpte den. Så förra veckan började jag glo på nätet efter den, det kändes som att de kunde vara hippa och trendiga och allt sånt just nu. Jag hittade massa gråa, och massa i zink (ja de var ju gråa de med) men till slut hittade jag en svart! Och tänkte att jag fortfarande inte behövde den. Vi har ju trots allt fortfarande det där vita medicinskåpet i plast.
Men dagen efter köpte jag det ändå, livet är för kort för att avstå från att köpa saker man inte behöver. Eller så... den kostade iaf bara över hundralappen.
Jag fick den idag och tyvärr visade sig just den vara lite gråare än jag trodde, men jag tror den får duga ändå.
Så nu hoppas jag att det inte är något medicinskåp i nästa lägenhet så man faktiskt får användning av den här på riktigt.
Det känns som att det bara är jag som skulle kunna skriva en saga om hur jag har köpt en plåtburk...

Yumyum.

räksallad

Räksallad is teh shit.


Men snälla nån.

Nu har läkarna glömt bort mig igen.
Jag har en viktig medicin som jag alltid fått med tre månaders intervall, i flera år. När det hade gått två månader fick jag en tillfällig läkare som skulle skriva ut den, och han tyckte att den skulle räcka dubbelt så länge. Inte så skoj, men jag hade ändå en hel del över eftersom det är en behovsmedicin och jag hade verkligen ansträngt mig för att inte använda den mycket alls. Speciellt eftersom min metabolism är så idiotisk så jag alltid behöver högre doser än normalt av allt vilket nya läkare inte hinner sätta sig in i. Jag orkade inte diskutera utan tänkte att nästa läkare skulle gå på alla tidigare läkares spår.
För en vecka sedan ringde jag och skulle förnya receptet, och sekreteraren skulle vidarebefordra det. Idag ringde jag och frågade varför det inte hade kommit in.
"Vänta lite så ska jag se... hmmm... jag ser ju att han har tittat på det, men... han verkar inte ha gjort något åt det. Jag vet faktiskt inte varför... varför inte något har hänt. Jag ringer upp honom nu på en gång".
Jag tyckte faktiskt synd om henne, hon skämdes verkligen. Och där sitter man och är så upprörd så man håller på att koka, men det är ju verkligen inte hennes fel så jag kan ju inte skälla på henne. Egentligen borde jag sagt att jag förstod att det inte var hennes fel för det lät verkligen som att hon trodde att jag tyckte det.
Det ordnade sig rätt fort iaf, men nästa oerhört trevliga överaskning var att jag trots frikortet kommer behöva betala en del för sömnmedicinen eftersom jag vill ha en sort som fungerar på mig istället för den importerade varianten.

Det var bra när apotekspersonal blev skyldiga att erbjuda kunden en billigare variant av medicinen.
Det var mindre bra när man fick börja betala mellanskillnaden om man ville ha den "riktiga" varianten, men det kunde kringgås genom att be läkaren att kryssa för att liknande preparat ej fick erbjudas på receptet för då gick det på frikortet.
Det är så jävla mycket mindre bra att man nu inte har något val. Förra gången jag fick ett recept på en medicin där han hade glömt att kryssa i rutan FICK jag inte ens ta den dyrare varianten. Tjänar ni mycket pengar nu eller? Samarbetet verkar funka rätt bra mellan läkemedelstillverkarna och vården, speciellt när en del läkare totalvägrar att kryssa i rutan och säger "Om du vill ha den dyrare kan du minsann betala den själv.". Nästa steg är väl att de börjar sälja tröjor med "Jag använder Actavis mediciner!"-tryck i väntrummet där läkarna får provision på tröjorna de säljer.

Jag är så trött på att apotekspersonal påpekar det hela tiden också, att det minsann är samma aktiva ämne och att de är likadana.
De ÄR inte likadana. Det är olika bindemedel och bindemedlet påverkar hur det tas upp i kroppen. Den här billigare varianten tar inte just min kropp upp lika bra eller snabbt ALLS som den riktiga, det är riktigt usel effekt och den kommer långsam. Som att ge en patient med allvarlig smärta en alvedon istället för morfin.
Det var inte hela den roliga grejjen heller, just den här läkaren skriver ut en förpackning på 98 st istället för 100. Och det är bara den importerade varianten som finns i en förpackning om 98 så det var otroligt mycket krångel förra gången han gjorde så och apotekspersonalen fick ringa runt och fråga hur de skulle göra och till slut fick de ringa läkaren. Och en snäll dam på apoteket fick antagligen skäll eftersom hon hade dragit slutsatsen att läkaren hade skrivit fel eftersom den förpackningen inte finns i sortimentet och istället lade hon in en beställning på en 100-förpackning, vilket hon tydligen inte fick göra.

Jag avundas inte de som på något sätt står emellan mig och mina läkare. Det känns som att de alltid blir jätteförvirrade och trötta.

Jag gnäller rätt mycket över sånt här, men ofta känns det som att det står mellan att bli ledsen eller att bli arg, och då blir jag hellre arg. Speciellt när jag faktiskt tycker att de gör fel, och att reglerna är dåliga. Låter jag mig själv bli för ledsen så orkar jag inte säga emot eller fixa saker, blir jag arg så ger det lite extra energi att orka ringa samtal tills en viss sak är ordnad eller tills jag fått svar på frågor.

Favorit i repris.



Det var länge sen jag lyssnade på dem, jag har missat så himla mycket eftersom jag var totalt insnöad på Mother earth.

We like eachother

pin



Hahaa, jag fick för mig att kolla igenom ett fack jag har på väskan, och förutom ett gammalt kvitto från Konsum i Arboga och lite randomgrejjer hittade jag den här.
Jag vet inte riktigt varför men jag och Emma pekade ofta finger åt varandra, det blev en vana som höll i sig rätt länge. Det berodde antagligen på att vi båda sa korkade saker ofta och inte tänkte på det förräns den andra påpekade det och då blev man trött och räckte upp långfingret helt enkelt. Det var ju ändå menat med lite kärlek och absolut inte något elakt.
Några år senare när jag bodde i Märsta så skulle vi åka till andra sidan stan och två engelsktalande snubbar fick för sig att göra oss sällskap på tåget. Någon av oss sa något korkat och den andra påpekade det och fick ett långfinger tillbaks, vilket förskräckte dem. De trodde väl att det var allvarligt menat, och vi tänkte väl inte på att det faktiskt kunde se väldigt dumt ut förrän vi såg deras miner. Men Emma förklarade att "We like eachother so we do like this" och räckte upp långfingret och log. Vilket naturligtvist var ännu mer förvirrande för dem, men det var så hysteriskt kul och några år senare fixade Emma sådana pins åt oss. Jag tror att vi är mästare på att göra oförståeliga saker...
Det var f.ö tågresan från helvetet, 1 ½ timme på pendeltåget och båda var alldeles dödligt pissnödiga så det knappt var sant. Och eftersom vi inte lyckades skaka av oss snubbarna som var otroligt jobbiga fintade vi bort dem i Rönninge och sprang till vår skjuts.

Den sommaren kan nog summeras med korv. Det är bra när man köper en korv i ett korvstånd på Drottninggatan och inte kan motstå ett köpa en korv i nästa korvstånd också ;D


Boy Interrupted.

http://www.hbo.com/events/boyinterrupted/index.html

Det är nice att ha många kanaler just nu, jag tittar på saker som jag antagligen inte hade gjort annars.
Den här dokumentären gick häromdagen och handlar om en pojke som är manodepressiv. Den visar genom föräldrarnas egna filmer och foton hur det är att leva med någon som har diagnosen, och att leva MED den diagnosen. Jag har nog aldrig sett något liknande, det kändes som att man kom så nära när de hade filmat hela hans uppväxt och få höra hur hans föräldrar hade tänkt och känt. Framför allt var det intressant att få se läkare som säger att en del faktiskt har en kemisk obalans i hjärnan redan från födseln och att det inte går att "tänka bort det" eller något liknande.
Se den.


Jag blir aldrig nöjd.

Förut tyckte jag att det var otroligt jobbigt att verkligen släpa sig upp innan kl 11 trots att jag hade sovit tungt (men antagligen inte bra). Jag fick otroligt dåligt samvete när jag sov till längre än 9.
Nu sover jag så jävla bra (på riktigt tror jag, även om jag behöver hjälp med att somna) att det istället är jobbigt att vakna kl 2.30 och inte kunna somna om, alls.
Mellanläge, någon?
Men jag föredrar detta iaf, logiskt nog så fungerar det bra om jag är vaken längre. Då vaknar jag fräsch som en nyponros strax efter 8, och det känns lagom. 6-8 timmar sömn verkar vara grejjen för mig. Jag har bara velat sova rätt tidigt och mycket de senaste dagarna, ty insättningsbesvär all over igen är not teh shit. Känns bättre att sova bort eländet än att sitta och tänka och komma in på negativa tankespår, ingenting blir bra och det slutar bara med att jag vill ligga i sängen och bli kramad av Erik. Även om jag vet att alla känslor inte är på "riktigt" så känner man ju ändå det, det går ju inte att ignorera bara för att de beror på insättningsbesvär.

Det verkar iallafall vara som så att jag helt enkelt haft brist på en sorta hormon (http://sv.wikipedia.org/wiki/Melatonin)  och att min kropp fungerar bättre när jag får ett tillskott av det. Att jag kommer ha svårt att somna är nog något jag verkar få dras med, likaså bristen på melatonin, men det är helt underbart att känna att man sover bra iallafall.
Oooch jag tycker att det är bättre sent än aldrig innerst inne faktiskt, men jag är lite (rätt mycket egentligen) irriterad över att de inte låtit mig prova (trots tjat) det tidigare. Det hade ju underlättat att kunna sova normalt, speciellt under skoltiden.
Meeen, jag sover normalt nu så det är det jag får försöka fokusera på.

F.ö så har jag träffat min blivande kurator, efter mycket om och men från min sida. Hon är jätteliten och tunn, men vänlig och lyssnar utan att avbryta, ber om ursäkt när hon råkar avbryta, och det viktigaste av allt; hon förutsätter inte saker utan lyssnar på hur jag upplever det. Hon är rätt gammal, men verkar vara förvånansvärt öppen för nya saker. Hon verkar noggrand och noga med att jag ska förstå hur hon tänker.
Hon kom dessutom hit till mig istället för att jag skulle åka dit, hon satt i bilen i en timme i snöstorm för att vi skulle kunna ha ett möte. Och frågade några gånger om JAG kände mig bekväm med att ha henne i mitt hem, och sa att hon förstod om det kändes obekvämt eftersom hon trots allt är en främling.
Jag tror det blir bra. Det ska bli skönt att ha någon att bolla tankar med och som kan styra in mig på rätt spår igen.

Le suck.

Min kropp vill bara inte vara med nu, och jag har kommit fram till att den är alldeles för koffeinöverkänslig. Då menar jag sådär flippa-ur-efter-morgonkaffet-och-skaka-så-jag-inte-kan-skriva, och det går verkligen inte an eftersom jag och mitt morgonkaffe är bundisar. Jag älskar mitt morgonkaffe. Jag har svårt för att bryta "vanor" jag haft i en vecka, desto svårare är det att bryta vanor man haft i över 10 år.
Jag blir lite ledzen i ögat :'(

Igår provade Erik farthållaren i den nya bilen. Den var skoj. Jag har faktiskt aldrig sett hur sådana fungerar men det såg väldigt soft ut att glida fram med den påslagen.
Vi sprang på några av hans vänner på City gross, de var bakis och skulle köpa skridskor för de hade fått för sig att de skulle ut på sjön och åka. Haha, jag hade velat vara med med kameran...

tvNu är det iaf massa kanaler på TVn, och jag fastnar hela tiden på Discovery. Spelar ingen roll om det är långa maraton med LA Ink eller Whale wars, eller om det bara är randomprogram, det finns i stort sett alltid nåt att se på där.
Inbyggd digitalgrejmottagare är the shit, så HIMLA underbart att slippa en extern box med en extra fjärrkontroll! Den nya tvn som fick ta tjockistvns plats har en sån, och är dessutom himla snygg.

datorJag har vant mig vid datorskärmen nu med,, och är oerhört positiv överaskad av hur bra de inbyggda högtalarna är. Det är verkligen helt underbart eftersom jag hatar att lyssna på musik med lurar på.

RSS 2.0