VNV Nation - Illusion

vnv


"I know it's hard to tell how mixed up you feel
Hoping what you need is behind every door
Each time you get hurt, I don't want you to change
Because everyone has hopes, you're human after all
The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong
This feeling is not sadness, this feeling is not joy
I truly understand. Please, don't cry now

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate for all the hurt that you feel
The world is just illusion trying to change you

Being like you are
Well this is something else, who would comprehend?
But some that do, lay claim
Divine purpose blesses them
That's not what I believe, and it doesn't matter anyway
A part of your soul ties you to the next world
Or maybe to the last, but I'm still not sure
But what I do know, is to us the world is different
As we are to the world but I guess you would know that

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate for all the hurt that you feel
The world is just illusion trying to change you
Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, oh please don't leave here
I don't want you to change for all the hurt that you feel
This world is just illusion always trying to change you

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate for all the hurt that you feel
The world is just illusion trying to change you
Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, oh please don't leave here
I don't want you to change for all the hurt that you feel
This world is just illusion always trying to change you"


AAAH, AAAAAAAAMON AMARTH!

TILL SRF! Och VEM kommer då BO typ JÄTTENÄRA?!? Och VEM kommer då stå i publiken YTTERLIGARE en gång påaa SRF och se AMON AMARTH?
FY HELVETE vad lycklig jag blev nu! Iiiiiihihi! Jag som gått och haft ångest för att jag inte såg dem i Sthlm för ett tag sen, men det var ju det dära Unholy Alliance Tour, och dyrt, och så... men, iih... jag som hade tänkt dissa SRF pga de hutlösa priserna, men nu blev det andra bullar.. eller så. Just nu kan man uppenbarligen bara köpa en 4-dagarsbiljett, för 1990:- (ja HEJ, det var ju bara vad biljett, camping och bussresa till WOA kostade för några år sen...), så ska nog invänta endagarsbiljetterna. Förut har det ju varit en sån jävla resa ner, nu känns det mer värt med endags faktiskt. Eller det beror la på vilka andra band som släpps, just nu är det inga fler intressanta. Ja Soilwork då, kanske. Jag har faktiskt inte ens varit inne på sidan förräns nu, iom att jag tänkt skippa det nästa år med. Men ja... hih.
Jag vet inte om jag skrev det men köpte två tröjor med Amon Amarth för ett tag sen, en top och en munkjacka. Då blidde jag glad, har tänkt göra det i flera år faktiskt men har haft så kass ekonomi.
Åh det känns skönt att få något positivt att tänka på nu. Man ser ju hur det går när Erik åkt, jag skriver ffs massa skitinlägg i min blogg bara...
Nu ska jag ta reda på vilka som ska dit. Eller ja, Marie har ju redan paxat dusch i min lägenhet då tror jag, så hon ska nog dit. Men måste kolla upp övriga. Campet förra året var perfekt. Jag försökte få med några från guildet, men det gick inte så bra, de lata jävlarna. Men nästa år... Gah, måste köpa tält! Liggunderlag! Gummistövlar! En riktig väska!

Och f.ö....

Så känner jag mig sjukt grinig, för det är sjukt tomt och fel här, för Erik åkte för ett tag sen. Det har ändå varit underbart att ha honom här i mer än två veckor, då har man kunnat skjuta bort tankarna på att han nån gång måste åka hem istället för när han bara är här över en helg.
Jag sov t om bättre bara jag visste att han satt i rummet bredvid. Däremot sov väl inte han så bra när han väl skulle lägga sig och jag i vanlig ordning låg tvärsöver sängen invirad i täcket... Men det är så skönt, jag sover inte helt normalt när han är här heller men när jag vaknar och inte kan somna om så känns det inte jobbigt för fem öre för han ligger bredvid mig.
Det är verkligen ren jävla lyx att kunna gå och sätta sig bredvid honom och bara luta sig emot honom.
Jag kan inte för mitt liv förstå hur folk kan ha distansförhållanden under längre tid än ett år. Jag kan bara inte. Men jag är ändå glad att jag har bott själv ett tag. Jag behövde göra det. Inte för att det var jobbigt att bo med Gunnar direkt, men sen jag gick i sjuan har jag längtat otroligt mycket efter en egen lägenhet och den trygghet jag känner med en sådan. När jag flyttade till Sthlm kändes det inte så tryggt direkt.
Först bodde jag i en etta med mitt ex. Hej, kul, nej vi gick inte alls varandra på nerverna. Speciellt inte när jag tvingades ut när han skulle ta hem en tjejkompis som han var helt säker på att jag inte skulle komma överens med. Jag är för fan mycket, MYCKET sällan otrevlig mot folk, jag är artig, så jag fattar inte vart han fick det ifrån, det visade sig att han inte heller visste vart han fick det ifrån.
Sen flyttade vi till en trea och min kompis Jim flyttade in, och det var ju faktiskt lite kul fast jag hade inget eget rum då heller. Och jag MÅSTE ha en dörr att stänga om mig. Det blir kaos annars. Jag mådde inge bra där, av många anledningar.
Sen inneboende hos den galna tjejen som anklagade mig för allt möjligt. Slutade med att jag stängde in mig i mitt rum så fort jag var "hemma". Åsså katterna hon skaffade två veckor efter att jag flyttat in, trots att hon visste att jag var allergisk...
"Hemma" är f.ö ett begrepp som jag inte använt alltför ofta. Den här lägenheten är nog nästan den första jag betraktar som hemma. Någonsin. För allt har alltid varit så jävla osäkert, vårdnadstvister, inneboende, osv. Så trots att jag egentligen inte trivs här så känns det ändå tryggt på nå vis.
Jag kände mig relativt hemma när jag bodde med Gunnar, men det var ändå hans lägenhet. Han som ägde den. Jag ville ju bo med honom, så jag hade inget val, men det var ingens "fel", det var bara dumma omständigheter.
Jag och Erik har pratat om det där, han vet hur viktigt det är för mig att jag ska ha mitt namn på dörren och nere vid porten, bredvid hans. Så att jag känner mig hemma. Jag känner mig faktiskt skitfånig över att jag är stolt över att det är MITT namn som står på dörren nu. Jag behöver inte längre använda en c/o-adress som jag behövt göra i fem år.
Ja hej, jag har skittråkigt och försöker låta bli att tänka, därav allt ordbajsande....
Kryssning på torsdag iaf. Påminde Helen mig om igår, haha. Hon är också förälskad i VNV Nations "Illusion" som sagt, så kommer bli underbart om de spelar den.

Nej fan jag måste göra nåt, jag blir galen på att bara sitta här.

Flashback

FB har tydligen blivit mer uppmärksammat nu igen, jag vet inte riktigt vad som har hänt. Men jag stör mig så mycket på att folk ogillar det forumet när de knappt vet något om det, och enbart tycker att det är ett tillhåll för knarkare, pedofiler och allmänt patrask.
Ja det finns en avdelning för droger.
Ja det finns en avdelning för alternativa sexualiteter.
I avdelningen för droger finns även ett delfora för akuta problem, där det räddas liv. Där folk avråder andra från att prova vissa blandningar, där folk får råd när det hänt olyckliga saker. Folk får stöd att komma ur missbruk från folk med erfarenhet. Visst, folk börjar med vissa droger pga den avdelningen med, men att folk är dumma och lättpåverkade är ingen nyhet. Det ÄR 18-årsgräns, tanken är god men det finns ju ingen möjlighet att kolla upp sådant.
I avdelningen för alternativa sexualiteter räddas det också liv, pedofiler som är självmordsbenägna pga sin sexuella läggning får råd om vart de kan vända sig för att få hjälp och stöd. Alla pedofiler är inte aktiva, vilket tycks vara den allmänna uppfattningen. Bara för att jag är heterosexuell betyder ju inte det att jag går ut och antastar varenda karl jag ser. Jag har helt klart fått en annan syn på både pedofiler och hebefiler genom den avdelningen, det verkar vara en oerhört jobbig sexuell läggning och många med den har svårt att leva med sig själva. Aktiva pedofiler däremot är inte alls populära på forumet, även om nivån på glåpord som kastas efter dem är rätt låg så tycker jag väl ändå att det inte är något fel i att visa att man inte vill ha dem aktiva på forumet. Jag röstar för nackskott på aktiva pedofiler (låter skit-tufft att säga på internet iaf...). Men jag tror att man kan bortse från sin läggning lika lite som homosexuella kan. Det kanske låter som dubbelmoral att jag tycker att man får ha vilken sexuell läggning som helst, men när det gäller något som drabbar barn och djur, eller någon som helst som inte medtycker, så är det inte på lika villkor.
Det finns också en avdelning för nationalism och fascism, något liknande. Under delforumet Samhälle. Hur mycket man än ogillar rasism och liknande så finns det i samhället. Och den delen av FB är inte ett tillhåll för ryggdunkande nassar, det är tvärtom många som ifrågasätter saker där, folk med motsatt åsikt som vill förstå hur de tänker. Det finns många som förvånas när de inser att ens med-debattör inom andra områden är invandrarfientlig, de fattar då att ens politiska åsikter inte behöver genomsyra alla ens inlägg.
Det finns ett delforum som heter Psykakuten, där folk som bara behöver prata med någon får skriva av sig och vara helt anonyma. Det finns folk där som t om lämnar ut sitt telefonnummer så att desperata människor kan ringa och bara få prata med någon, få lite peppning.
Ja det finns svin på FB. Det finns idioter som inte har något diskussionsunderlag som bara spyr ur sig galla.
Men det är yttrandefrihet på forumet, inom svensk lag. Man får sortera bland posterna, man ska inte heller vara aktiv skribent om man är känslig av sig för det händer väldigt ofta att man får idiotiska svar på sina inlägg.
Det ÄR en lekplats på internet, men efter ett tag lär man sig vilka man kan debattera med, vilkas inlägg man ska ta på allvar. Det är som IRL, det finns idioter på båda ställena men bara för det behöver man ju inte ha något med dem att göra.
Man lär sig så otroligt mycket där. Visst ska man i stort sett aldrig se inlägg som rena fakta, men man kan få idéer och hintar om vart man kan fortsätta sitt faktasökande. Man får större förståelde för människor som är annorlunda än en själv. Man kan ställa dumma frågor som man inte vågar ställa någon annanstans. Kanske blir man tillsagd att man är dum i huvudet som ställer frågan, kanske får man veta att frågan inte alls var dum utan att många andra också undrar samma sak. Juridikdelen och bostadsdelen är mycket bra forum t ex, där kan man bli påpushad om man tycker att t ex ens hyresvärd har behandlat en fel och man inte vet vad man ska göra. För det är trots allt rätt vanligt att man bara antar att "de högre ståenden" har rätt och man själv inte har några rättigheter.
Visst har nivån på forumet sjunkt avsevärt de senaste åren, men även om jag inte längre är aktiv debattör där så gillar jag fortfarande forumet. Nivån på de nuvarande moderatorerna kan ju iofs diskuteras, men aja...
Visst behöver folk inte gilla forumet, jag är inte den som sitter och försöker rekrytera medlemmar. Men det verkar bara vara en alltför snedvriden syn folk har. Bara för att man besöker en forumdel betyder inte det att man delar ALLA åsikter som yttras på forumet. Bara för att du vill gå in och fråga vilket redskap som lämpar sig bäst för att tillreda en viss maträtt behöver du inte komma med åsikter om huruvida man borde deportera alla invandrare.

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem"

Wolverine

Jag såg inte de två första X-menfilmerna när de släpptes, jag tänkte att det inte var något alls för mig. Men så blev jag ivägsläpad på den tredje när den gick på bio och fastnade helt. Det har väl nåt att göra med att hela mutantgrejjen inte blåses upp, det ät något normalt i de filmerna och det påpekas inte så ofta att de är just mutanter.
Men iaf, så började jag ju se fram emot Wolverine (ja hej, han är min favorit också... strax efter Rogue... som väl inte ska vara med i nya filmen? :(), men läste att Hugh Jackman hotar med att hoppa av om filmen inte blir en succée.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article3881914.ab
Måste han vara en sån fitta? Jag hade gärna behållt illusionen att den filmen betydde nåt för skådespelarna, och jag hade faktiskt fått intrycket av att han var en vettig människa på nå vis. Men där ser man.

Min kropp mår bra.

Erik gör min kropp mycket, mycket lycklig, på många sätt.
Ont i lederna på några ställen dock, men det känns som en petitess.

Drog Loremaster of Kalimdor inatt, jag r0x. Bara halva Northrend kvar nudå...

Fotografera...

Jag vill fotografera. Vad som helst.
Tog fram Johannas systemkamera för att visa Erik, det satt ingen rulle i så jag satt och knäppte några låtsaskort. Känslan av tyngen av kameran, objektivet som vilar mot handen medans man ställer in fokus, ljudet av avtryckaren... gawd. Jag måste verkligen flytta upp köpa-kamera på min prioriteringslista. Jag nöjer mig helt klart med en Canon EOS 400D, trots att den vid det här laget anses som gammal. Men det spelar ingen roll hur gammal den är, allt är relativt, den är bättre (SJUKT mycket bättre) än min nuvarande, min nuvarande är ju ffs bara en simpel digitalkamera utan objektiv.
Just nu känns det som att det är så mycket annat att prioritera, spara pengar till möbler och vitvaror, men det kommer alltid finnas andra saker som förnuftet tycker att man behöver mer än en kamera. Pratade med Erik om det för ett tag sedan och han sa att jag alltid kommer säger att jag kan vänta ett tag, att kameran kommer vara billigare sen, osv. Och ja, det är väl så.
För det är så ofta jag fastnar på en viss sak i ett visst ljus och bara sitter och förbannar mig själv för att jag inte har en kamera med mig. Vad som är riktigt kul är när folk är med vid fototillfället och inte fattar varför jag tar kort på just den där saken, men när de sedan ser själva kortet och utbrister "AHA, det var så du menade", då ger det en speciell känsla. Sen att jag kan vara lite småjobbig när jag ser att speciellt ljust och bara måste använda det är väl en annan sak...
Men ja. Kamera åker upp på prioriteringslistan. Det ska tas hand om efter flytten. Jag behöver göra något jag känner mig nöjd med, jag behöver känna att jag kan något mer än veckans tv-tablå. För just nu känner jag mig bara värdelös och sjukt tråkig. Att veta vad som händer i dagens Cops-avsnitt kan knappast vara värt att ha med på sitt kommande CV liXoM.

Randombilder vars ljus jag fastnade för vid fototillfället:


                           droppar tequila 
                           petals staro

Saker, möbler...

Flytten närmar sig. Jag tänker inte så mycket på det, och oroar mig inte heller så mycket. Det jag oroade mig mest för är redan uppklarat, det är en liten lastbil t om så det är nog ingen risk att det blir platsbrist, och datumet jag vill flytta är också på en helg så det blir inga problem med att Eriks far jobbar eller så.
Jag borde vara nervös, jag undrar om jag kommer bli det? Men det känns som att det enda jag kan tänka på nu är att flytten får mig så mycket närmare Erik så det spelar ingen roll hur det går till, bara jag flyttar.

Jag får lite feberattacker då och då, och är inte ens sugen på att spela. Erik gör det dock, och har dingat 80. Det är sjukt trevligt att ha honom bredvid sig i soffan när man ser på TV, spelar ingen roll vad han har för sig, bara han är där. Bara jag kan klänga på honom under reklampauserna, pussa honom i nacken, gosa in mig i hans skägg eller klia honom på ryggen. Eller bara få en spontanpuss då och då. Det ÄR lyx.

2 månader kvar. Jag ska köpa en till datorstol då, så stackaren slipper sitta i soffan och spela.


erikspel

i R sic

Febern kommer och går, mest kommer den. Frusen och skit, och snuvig.
Spelandet får vänta lite, men det känns inte så bråttom med det.
Jag gick och lade mig för en stund sedan, låg och dagdrömde ett tag. Det var mysigt. Sen gick jag ut i vardagsrummet och njöt av lyxen av att kunna krama på min pojkvän. Om två månader kommer jag kunna göra det mycket oftare.

Igår for vi runt och handlade med Caiza. Tillsammans med henne kan jag tänka högt och ställa alla dumma frågor jag går och funderar på, som t ex vad det är för skillnad mellan vanlig grape och blodgrape. Hon förklarade att det såklart är blod i blodgrapen, duh.
Jag kan iofs tänka högt med Erik med, men han är inte på samma nivå som mig.
Haha, vi stod inne på djuraffären och tittade på några kattleksaker, sådana med toffsar på en pinne först.
"Vilken tycker du är finast?"
"Uh, jag vet inte riktigt, den här, eller den där..."
"Ja den här är nog finast. Så kan Oliver leka med den"
Hon menade iofs att Oliver kunde leka med katten med den, men det lät så jävla kul. Rosita som äger affären bara garvade hon med.

Det är äcklig snö ute, och mina leder värker. Så mycket så jag nästan ställer mig och diskar för att få ha händerna i varmt vatten,

FFS, KRYSSNING SNART, BLUTENGEL och VNV NATION SNART! Då ska jag vara frisk!
Ska höra mig för på forumet om någon ska dit, men tvivlar på det. Jag vill också göra en banner till forumet, men just nu orkar jag inte, måste samla ihop en hel del bilder för det. Ska snacka med Richard om hur stor den borde vara iaf,

Strömavbrott.

För ett tag sen blev det antagligen strömavbrott i hela stan. Det är dessutom molnigt ute, och iom att gatulamporna  också var släckta var det totalt kolsvart. Det var lite ballt...

Mindre ballt är att båda gått och varit småkrassliga flera dagar nu, men fått lite spelande gjort. Howling Fjord är underbart, vikingatema på det mesta, SJUKT bra musik (trots att de rippat en slinga från Braveheart, men menar, om jag måste lyssna på det medans jag spelar så klagar jag inte...) och bara mys.

Bitch king.

Eriks avi/spel kom, och minuten efter kom min post, men inget spel, och ingen avi. Jag fick lite småpanik, men tänkte att det fixar sig nog. Det gick en timme, jag ringde Vilsta som brukar lämna ut mina paket, men de hittade inget, ochjag fick lite mer panik, och skickade iväg att mail till Webhallen. Sen började jag inse att jag inte skulle få spelet idag, och det var inte så förkrossande faktiskt. Så jag började fixa lite andra grejjer, städa och så.
Och då damp det ner en sak genom brevinkastet och hjärtat stannade för ett tag men kom igång snabbare än vanligt när jag såg vad som låg där <3
Installationen pågår, men jag har fortfarande inte bestämt vilken gubbe jag ska köra med, haha... SÅ illa. Men... det lutar åt locken.

Det bästa med denna dagen är ändå att Erik kommer, det slår expen med hästlängder.

Bada.

bad


Jag satt och frös som en gris, så jag bestämde mig för att ta ett bad, och det har nog aldrig varit så skönt med ett sådant. Jag ogillar att ha badrumslampan tänd, men det var lite för mörkt utan den så jag jag tänkte ljus istället. Jag är väl ingen sån som tycker att sånt är mysigt eller nåt, men ljusen luktade melon, och badskummet honung, och det var en win.

Sova?

Fyfan vad dåligt jag sov inatt. Jag var jättetrött, eller mest trött i huvudet för jag hade suttit framför datorn hela dagen, men kunde inte somna riktigt ändå. När jag väl somnade drömde jag en sån hemsk dröm, och efter den var jag rädd för att somna om igen.

I övermorgon är det 13/11.
Så tills dess ska jag ha gjort 105 quests i Kalimdor... Det verkar vara nemas problemas för har hela Silithus kvar, men det är av en väldigt god anledning, nämligen att jag HATAR det stället.

Sen när jag inte kunde sova inatt satt jag bara och klurade på en hemsida för guildet i huvudet, den lär ju inte bli av innan man har hunnit vara lvl 80 ett tag, så det lär ju dröja... Men det är skönt att ha något riktigt att göra en hemsida om.

Nu ska jag questa.

Finanskrisen.

Jag tycker det är lite tragikomiskt. Plötsligt måste folk tänka på hur mycket de spenderar, de kan inte ha flera olika sorters bröd hemma samtidigt, de måste börja jämföra priser i mataffären, osv.
De har inte råd att spela fotboll, inte heller att köpa tågbiljetter till barnen för buss kan de ju inte åka, det tar lång tid ju.

Välkomna.

Jag kommer nog inte förstå mig på något av det där innan jag själv drabbas av något. Ekonomi för mig är något påhittat, BNP är en myt. Börsen finns för att folk ska ha något att göra, som alfapet fast det påverkar miljarder människor.
Det ÄR seriöst helt ofattbart för mig. Ingen har lyckats förklara heller, det blir bara "Eh, eh, men du vet, eh, ekonomi, det är ju, eh.. ekonomi, och börsen dårå, eh.. den påverkas ju av.. efterfrågan och tillgång, eh..."
Hela grejjen med pengar har förstört så mycket för mänskligheten. Jag tror att jag skulle trivts bra för typ.. jättelänge sen.

Because Of You

Jag vet inte varför, men jag har haft låten på hjärnan hela dagen, och jag gillade den skarpt första gången jag hörde den.



Långt dygn.

Ja det har känts som en hel vecka. Det bara drar och sliter i kroppen på mig och jag kan inte fokusera på något.
Jag pratade med Erik inatt om en sak som tyngt mig länge, och det var otroligt skönt. Om nån vecka kommer han och DÅ kan jag fokusera på något bra.

Min farfar åkte förbi mig igår med. Jag har sett bilen utanför och bara antagit att det är deras, och jovars. Kände igen den på långt håll, och visste inte om jag skulle dra ner mössan och stirra ner i backen. Men jag var ju tvungen att se om det var han. Han såg så gammal och bister ut. Det är honom jag fått mitt ansiktsuttryck från, mitt neutrala ansiktsuttryck som ofta misstas för att man ser sur ut. Men nu såg han verkligen bister ut och jag undrar hur hans liv är nu.
Han kände igen mig, och jag kände igen honom. Så var det med det. Det var 3-5 år sedan jag såg honom sist, och om mindre än tre månader lär jag aldrig mer se honom. Det är synd, det är en de få personer jag saknar och verkligen ser upp till, men det känns inte som det gjorde förut.
Jag saknar att åka ut till deras ö i Hjälmaren och sitta och titta i fiskeboden när han rensar fisk han fångat och pilla på skeletten efter stora gäddor. Det låter jätteklyschigt och puttenuttigt, och det var väl det med. Jag önskar att allt kunde vara som vanligt mellan oss en sommar till, och att jag kunde ta med mig kameran dit. Det är också honom jag fått min tysthet ifrån. Han var en av de få man kunde spendera en hel dag med utan att knappt säga något, och ändå tycka att man haft en jättebra dag.
Jag letar inte ens efter min farmor. Jag skulle nog inte alls reflektera över det om jag såg henne sådär. Jag kanske t om sett henne utan att ha tänkt på det, vi bor ju trots allt grannar.

Det är lustigt, den jag har bäst kontakt med i hela min släkt är Caiza, och vi är inte ens släkt >_<

Katatonia

Blev nyss väckt, men det var la lika bra, för min mage vrålar av hunger.
Det kommer bli en lång natt/morgondag/morgonnatt. Vilket är skitkomiskt när man verkligen, verkligen inte orkar vara vaken. Så jävla komiskt så jag nästan ramlar av stolen.
Nu firar Helen sin födelsedag och jag har inte ens råd att vara där. Grattis och förlåt för presenten jag inte har råd att köpa heller,
Fixat högtalarna nu så jag slipper ha lurar, och sitter och lyssnar på Katatonia istället för Bathory.
Nu blev maten klar med men rise blev uppfuckat så det blev inte alls klart. Men jag orkar inte göra om det.
Jag är less. Så less. Tänk om man vore normalt.

"by a black road
giving a brief smile
something's on the way
forgotten for a while
and you try to speak this
without a voice down by a black road
we try to forget and try to make it through

someday we'll go
further from this right into the bliss
some night we'll try
to leave this place for another

they keep pushing me
so far from every chance
makes it so much harder
for me to carry on
so I try to speak this
without a thought down by a black road
we try to forget and try to make it through"

As if.

dropdead

Göllit.

Jag var och handlade idag, och stod och letade efter en viss ansiktskräm. Bredvid mig stod ett ganska mycket äldre par som verkade ha skilda åsikter om något, jag hörde tanten viska irriterad "Men så kan du inte göra ju!", varpå gubben viftade med handen och sa "Äääh", och så vände han sig till mig, höll fram en tandborstförpackning och sa "Ursäkta, soft, det betyder mjuk va?". Jag svarade, varpå han vänder sig om till tanten och säger "Jag sa ju det, det var ingen fara". Haha, de var så söta, så bonniga och så... gulliga som gamla par kan vara när de handlar. De stod före mig i kön också, jag är en sådan som väntar lite med att ställa upp korgen bredvid rullbandet om de som är före inte har kommit så långt, men han sa bara "Ställ upp korgen flicka, så slipper du stå och hålla i den". Sen frågade han om jag hade tillräckligt med pengar för maten, haha.
Jag såg dem utanför med när han gick runt och höll upp bildörren för sin tant, och lyfte upp hennes kjol som släpade i marken, så den inte skulle klämmas när han stängde dörren efter henne.

Det här med ansiktskrämer är en jävla djungel. Seriöst, det är mer avancerat än jag kunnat ana. För nu ska man ju inte använda produkter med minteraloljor, men varenda kräm som ligger under 200-lappen verkar innehålla det. Jag önskar jag aldrig gett mig in på sånt här, att lära mig var som är "bra" för hud och hår...

Dumma saker jag hållt på att säga till telefonsupport: "Vänta, jag ska bara torka mig"
Jag satt inte på toa heller, jag var bara kladdig om fingrarna för att jag hade fått ketchup på dem...

Grey's Anatomy

Avsnitt 0507.
Det här var väl ca det känslosammaste avsnittet någonsin, fyfan. Och inte för att spoila nånting för de som inte sett det än, men Denny hade en stor del i det och jag hatar när Denny är med, för han kommer nog aldrig försvinna.
Man fick ju några tårar i ögonen några gånger. Speciellt när Bailey tog över, och sen Sheperd, och ja... Hela den grejjen fick mig nästan att gråta för jag satte mig själv i den situationen och det skulle vara så hemskt. Faktiskt så har den tanken funnits många gånger, eller jag, snarare funderingar, för risken finns ju. 
Hormoner ftl.

"We're born, we live, we die. Sometimes not necessarily in that order."


Å musik...

Satt och glodde på aftonbladet.se och fick se nån mördare som bara påminde mig om Quorthon så satte på Bathory.
Och kollade runt på youtube, såg deras musikvideo, haha, den är så söt! Om jag bara fick välja ett band som jag fick se live (i originaluppsättning), och aldrig mer se något annat, så skulle jag utan tvekan valt Bathory. Nu tycker jag bättre om denna låten än One rode to Asa bay, så...



Och nån annan som dog samma år är ju Valfar. Var ju tvungen att kolla upp Windir då med, jag älskar denna, Svartesmeden of Lundamyrstrollet:


Har det verkligen gått fyra år redan?

The cavern & The howling

cavernhttp://www.imdb.com/title/tt0451262/
Mycket spännande skräckis där hela filmen utspelar sig i en grotta, det var lite ballt. Jag ska aldrig UE:a i en grotta. En sån där film jag aldrig i livet kunnat gissa slutet på.


howlinghttp://www.imdb.com/title/tt0082533/
Som en gammal hederlig skräckfilm, med varulvar. Det var lite lättande att se på en såpass gammal film, man förväntar sig ingenting av specialeffekterna då. Och tur var väl det. Fast varulvarna var söta.

Nej, jag har inte alls kommit in i en filmperiod igen...

Bredband hit och dit

ÅååååÅÅÅÅH jag hatar sånt här... Man ska jämföra, kolla upp alla dolda startavgifter och bindningstider, och när man flyttar till en liten håla finns det ju sällan via tv-uttaget, vilket gör att man oftast måste ha fast telefoni OCKSÅ, vilket jag inte vill ha. Om jag skulle ha telia skulle alla startavgifter gå på ca 2k, och det är inte nice.
Efter lite om och men visar det sig att BBB kan leverera utan att jag har fast telefon, jag måste ändå betala en nätavgift för att jag använder telefonlinjen, och det fattar jag ju (speciellt efter att han i kundtjänst förklarat allt i detalj under 3 minuter utan att jag fick en syl i vädret...), så det känns... mindre panikslaget nu.
Fast BBB ska ju inte vara så bra nuförti'n. De var bra när jag bodde i Märsta, men det var ju var ca 5-6 år sedan. Åas verkar det inte vara något som är bra nu för tiden. Det är väl telia då.. men det går som sagt inte, kan inte sitta och betala 130:- extra i månaden (utöver den hutlösa engångsavgiften...) bara för att jag ska få ha bredband.
Och, och, och... det lutar åt att jag inte kommer ha kanal 6... JAG kommer INTE ha KANAL 6! Jag kan ju lika gärna sluta kolla på TV. Ffs. Nä måste kolla upp vad det skulle kosta... det irriterande är ju att det är den enda kanalen som inte ingår, så det är bara en liiiiten kanal jag måste köpa till.

Minotaur

minohttp://www.imdb.com/title/tt0415160/
Den lät ju bara ball. Den var rätt ball med, fast de kunde hemskt gärna fått utveckla den lite mer.
Om någon hade gjort en film om Minotaurus hade jag förväntat mig ett lite mer äkta grekiskt tema men detta funkade ju med. Jag hade velat att de tog med kungens öde också. Theos pappa dårå.

Kul kul

Kände mig febrig och alldeles utmattad igår så gick och lade mig lite innan 20 tror jag. Sov rätt gött hela natten men vaknade kl 4 och frös som ett as. Somnade om några gånger, men försökte ta mig upp vid 6-tiden. FYFAN för att gå upp vid den tiden. Det är ju så kallt då! Nu vet jag att jag är frusnare än andra, men jag skulle seriöst inte palla att gå upp vid den tiden varje dag igen... Kommer ihåg när jag jobbade på vintern och det var en sån jävla plåga att gå upp, var tvungen att ställa klockan på ringning lite tidigare för att klä på mig under täcket och sedan ligga där och få upp värmen ett tag innan jag kunde stiga upp.
Uäh.
Dessutom såg min hud ut som hej kom och hjälp mig... Som att jag hade gått genom en öken utan vatten i flera dagar. Men det är tydligen många som reagerar rätt starkt och har samma problem som mig nu när luften ändras, och det är väl skönt att inte vara ensam om det. Man får många tips på produkter med. Inte för att jag har råd att köpa något knappt... men jag måste nästan. Det finns så många som säger att det minsann inte alls är något fel på budgetgrejjerna, att det inte behöver vara bättre för att det är dyrare, men det ÄR faktiskt så, sorgligt men sant. Visst finns det billiga saker som är bra med, det är de jag måste ta reda på. För jag tänker inte köpa en jävla ögonkräm som kostar 399:- när den är på rea, finns inte en chans. Även om den är skitbra så tänker jag inte vänja mig vid sådana priser.

Dr Hauschkas verkar ha dryga produkter även om prisnivån är snäppet högre än vad jag vill betala. Ska ringa Life här i stan och höra om de har några små provprodukter, beställde ju sådana för några dagar sen, men de är för fet hy, vilket jag hade för några dagar sen >_<
Nu är jag seriöst på den nivån att jag provar olivolja i ansiktet, för det känns fan inte hälsosamt alls att vara såhär torr. Sen ska jag till apoteket och köpa lite billiga grejjor, men så är ju grejjen... för att köpa saker som hjälper måste man gå ut på promenad i ca 40 min, vilket kommer döda huden... får ta på mig en rånarmask eller nåt, bara jag inte glömmer ta av mig den när jag kommer in i butiken.

Nej fyfan säger jag.
Detta har inget med utseende att göra, när huden är så torr att det gör ont när man ler lite är det dags att göra nåt åt det.


För att whina lite mer kan jag tillägga att jag fryser som ett as, trots att jag har en top, en långärmad tröja, en fleecetröja + att jag sitter invirad i täcket. Nu ska jag glo på film, för när jag skriver på tangentbordet så blir det för kallt om fingrarna,

Running with scissors

scissorshttp://www.imdb.com/title/tt0439289/
Helt galen, konstig och alldeles underbar. Jag älskar den! Jag visste knappt vad den handlade om men fastnade verkligen för reklamen. Den är verkligen oförutsägbar och udda, och hysteriskt rolig även om man inte direkt skrattar åt något. Jag brukar ha skitsvårt för överdrivna filmer, det är därför jag gillar så få komedier, men denna... ja den är överdriven på många sätt, men ändå på ett helt naturligt sätt. Kanske för att den inte ska framstå som en komedi, jag vet inte.
Det var iallafall länge sedan jag var så inne i en film. En bomb hade kunnat smälla av utanför och jag hade knappt tittat bort från skärmen.
Att Evan Rachen Wood är med i filmen gör den inte sämre heller, jag gillar henne.



The girl next door

gndAv någon anledning går det inte att länka till IMDB nu, men oh well.
Verklighetsbaserad mycket hemskt film om en flicka som blir misshandlad och torterad, och fokus läggs mycket på pojkarna som bevittnar det hela.
Den var för kort, men det gör inte så mycket för det skulle nog bara blivit för mycket om den var längre.


Funderingar.

När jag flyttade till Sthlm började jag gå hos en terapeut för att få ordning på saker och ting. Hon var bra, men jag flyttade rätt snart efter det och fick en annan som inte alls var lika bra. Hon tjatade alltid om att jag måste göra saker som gjorde mig stolt över mig själv. Jag försökte förklara för henne att jag inte tänkte på det viset, jag hade inte dåligt självförtroende, jag tyckte inte att jag var värdelös för att jag inte kunde kvantfysik. Men hon förstod inte, det var som att hon hade en ram som alla människor skulle passa inom, och standardlösningar på de problemen.
Jag hade inte de problemen, men det känns fan som att jag fått dem pga henne, pga hennes ständiga tjat om att jag måste göra saker så att jag är nöjd över mig själv. Vafan ska jag behöva göra det för, kan jag inte få vara nöjd över mig själv ändå? Det blir ju jättejobbigt att hela tiden sitta och fundera på vad man kan göra så man känner sig stolt över sig själv.
Tack för den.
Och det är så många som tjatat om att jag tycker att jag är värdelös, för att jag säger att jag inte kan något speciellt. Men det är ju bara för att jag inte gått in för att lära mig något, hur ska jag då kunna något? Och det är väl inget FEL på det? Eller måste man ha något specialintresse inom ett område man kan mycket om för att vara värd något?
Ibland får jag nästan intrycket av att de vill att jag ska säga "Ja jag tycker att jag är värdelös, hjälp mig" så att de själva får känna sig nytiga.

Det tog mig bara nästan 25 år att inse att det oftast är andra människor som snurrar till det i skallen på mig. Det som är mest störande är terapeuten, när hon vecka efter vecka satt och försökte pränta in något i skallen hos en så blir det ju lätt så att man börjar tro på det hon säger...

Jag tycker fortfarande inte att jag är bra på någonting alls knappt. Om andra tycker det, fine, det får stå för dem. Men jag är inte besviken på att jag inte kan nåt, jag är mest frustrerad över att jag inte orkar lära mig något.
Och dessutom har jag högre krav än många andra. Eller mer "rätt" krav. Om jag är intresserad av datorer skulle inte jag säga att jag kan mycket om datorer för att jag kan surfa på internet, medans många skulle klassa det som att man kan mycket. Det är bara fjant.
Sen ÄR jag medveten om att jag ofta går in med mitt liv när jag ska lära mig nåt, om jag inte kan lära mig allt inom ett ämne ger jag upp. Därmed inte sagt att jag inte skulle kunna säga att jag "kan" datorer, men fär att jag ska säga att jag är bra på datorer så krävs det mycket, mycket... Och nu är datorer bara ett exempel, själv vågar jag inte ens byta hårddisk... (fast jag KAN faktiskt göra just det, men jag är så rädd att göra fel för datorer hatar mig)

Nej nu blev jag störd. I dubbel bemärkelse. Så jag ska sätta mig i soffan och dricka grapejuice.
Jag skrattade f.ö idag när jag fick min paketavi. "Välkommen till ICA Nära". Ja det är skitnära, tar bara 25 min att gå... köpte en tjejrakhyvel också, så jag slipper slöa ner Eriks. Det var faktiskt ett hallelujamoment när jag provade en riktig rakhyvel för första gången.
Dessutom är min lila.
Åsså träffade jag Cajsa och Cassandra på vägen.
Hejåhå.

Sitter och diskuterar med Marie vad som är bäst när man ska spräcka zombieskallar, när man ska ha ett avståndsvapen då. Hon är för klumpig för handgranater men dissade min idé om slangbella då den inte har tillräcklig kraft.
Herregud vad jag saknar att sitta på Snövit med en öl i handen och diskutera sådana saker... :¨(

Min hy

dödar mig nu när det är vinter... så jag beställde ett provkit av ett märke som sägs vara väldigt bra för min hudtyp. Haha, var helt fascinerad av förpackningen.

dr dr

Aja, får la se hur det funkar, känns bra iaf.

Sen sms:ade jag Caiza och sa att vi skulle fotografera henne om fem minuter. Det bra ljuset höll på att försvinna, så det var lite brådis. Så vi släpade med oss Oliver till Tippen. Caiza är jätterolig att fotografera, men min kamera suger som bekant...
Alla bilderna blev suddiga, men några blev helt ok iaf.




Caiza



Caiza



Caiza

Massa göra.

Gick upp tidigt idag, och kände mig relativt energisk så jag har fixat en del.
Rensat ur lite mer grejjer, tvättat av balkongmöblerna och ställt in dem, tvättat kläder (ska ner och hämta det strax), kalkat av kaffebryggaren (zomg!) och sådana saker.
Men nu tog det bara slut. Typ. Nu vill jag bara lägga mig och inte göra något och inte tänka.
Tror det har lite att göra med att trots jag hävdat motsatsen så oroar jag halvt ihjäl mig över lägenheten. Jag har sagt upp denna, och det booorde vara helt klart med den andra, men jag har fortfarande inte ett kontrakt i handen, de har inte sagt något om mina inkomstpapper som jag skickade in nu i veckan.
Och jag hatar, hatar känslan över att inte vara säker på en sådan sak om bostad. Det har varit så skönt det senaste halvåret att slippa oroa sig för det (efter många års konstant oroande), men nu känns det som att det var igår man undrade hur länge man skulle bo kvar på det nuvarande stället.
Jag måste ringa dem nästa vecka.

Sen är jag allmänt dum i huvudet och oroar halvt ihjäl mig för inbillade saker. Ingenting blir bättre av det.

RSS 2.0