Lite vemod, lite hopp.

Blow and make a wish

image14


Plötsligt fick jag ett sting av vemod. Satt och tittade igenom en massa gamla bilder, och insåg hur många vänner man förlorat på vägen. En del av bra anledningar, en del som bara tappats bort.Jag har aldrig varit mycket för nyårslöften, och har faktiskt aldrig gjort något. Men jag har ändå bestämt mig för en del saker som jag ska försöka ändra på, och de här ändringarna hör ihop med så mycket annat. Jag har gått och klurat på en del saker, och allt eftersom jag mått så mycket bättre så får jag mer och mer hopp om att faktiskt kunna ändra på saker.

Jag ska skämma bort mig själv mer. Köpa krämer som kanske kostar en del, men som hjälper. Om jag mår bättre av att ha svart hår ska jag kosta på mig att tona det en gång i månaden.

Jag ska börja äta bättre. Mer grönsaker, mer fisk, jag ska helt enkelt lära mig lite om vad som är nyttigt för kroppen. För ärligt talat, som det ser ut nu är mina matvanor under all kritik. I samband med det här ska jag också börja äta en del kosttillskott.

Jag ska ha ett överflöd av underkläder som faktiskt passar mig. Jag ska lägga ner både tid och pengar på att hitta bra BH:ar, I MIN STORLEK. För just nu har jag bara en eller två som faktiskt sitter bra.

Jag ska börja gå promenader. Frisk luft är inget jag haft mycket av den senaste tiden direkt, och det är nog inte bra. Men jag hoppas att det finns skönare ställen att gå på vart jag än flyttar.

Jag ska ta tillfället i akt och umgås med folk jag tycker om när jag har chansen. Just nu känns det som att det är så sällan man orkar det, och när man väl orkar så är det något annat som hindrar en, jag vet inte riktigt vad.

Så fort jag kommer på något mer ska jag skriva i det, och sedan försöka ha det i bakhuvudet. Faktum är, att egentligen vill jag ändra på hela min personlighet, för jag gillar den inte. Och jag tror inte att det är rätt sätt att bara försöka lära sig att gilla min personlighet, för jag tror inte att det är en BRA personlighet.
Men jag har hopp. Det är det viktigaste.

Bilden är f.ö en av mina favoritbilder, och har hängt med mig sedan gymnasiet. Den är tagen på Tippen i Arboga, gick upp där nästan varje dag med vovven. För att vara en gammal soptipp var det en rofylld plats.


Kvark...

Jag fick för mig att jag var jättehungrig och att jag visst skulle orka äta två hamburgare och pommes frittes, tjohej.. nu sitter jag här och önskar att man var en av dem som kan sätta fingrarna i halsen, för det är faen inte roligt att vara såhär mätt. Wöh.

Om två timmar börjar min TV-kväll.
Cops, Simpsons, 2 ½ men och My name is Earl.
Finemang.

Men först ska jag smälta maten och sedan ta en lång, varm dusch.
Jag älskar tvålen jag fick av min lillasyster, den luktar så himla gott när man använder den <3

image13

Herre Min Gud

Jag visste inte att det var nyårsafton idag. Fyfan, nästa gång jag ska gå och handla ska jag titta i kalendern först, och se så att det inte är någon högtid.
En jävla timme tog det. Bör tilläggas att promenaden fram och tillbaks till affären går på 10 min. Kunde inte riktigt förstå vad det var för folksamling framför ketchupen, men jag armbågade mig fram och lyckades sno åt mig en flaska. Några minuter senare hade jag fyllt korgen med det lilla som stod på listan, och skulle gå till kassan.
...
Jag har aldrig sett så långa köer där förut. Det värsta var att jag insåg att jag hade glömt grillsåsen, så enda sättet för mig att få tag på en sådan var att ställa mig i kön som gick förbi där.
Jag hade bylsat på mig massa kläder, med en stickad kofta närmast inpå kroppen, och höll fan på att avlida av svett där inne.

Det var riktigt svinigt väder ute också, svinkallt och blåste och snöade. Eller ja, det ramlade ner lite snöflingor här och där, men det gör det inte mer ok.

Undrar hur mycket liv det kommer vara ikväll med alla raketer och sånt.. Gaah, vill inte.
Får ligga med mp3-spelaren och lurarna på.

Snörvel.

Min näsa bråkar...

Sitter och försöker få ork till att gå och handla. Eller ork har jag, det är mer att det är mulet och jävligt ute, och jag fryser redan.

Det var massa jävla idioter 20 m utanför sovrumsfönstret igårkväll, som sköt raketer. Dels såna där bomber som får det att låta som att vi är i krig, och dels sådana som lyser upp som satan. Jag blir skitnervös av sånt, och när jag dessutom var trött som ett as och försökte sova uppskattar jag varken smällande ljud eller att sovrummet lyses upp av raketer. Varje gång något avfyrades följdes det också av massa tjejfnitter, ungefär som att raketer var det coolaste de upplevt.
Jag vaknade alldeles för sent idag, så får se hur det går att sova ikväll.

Tokbakis

Önskar jag kunde sova längre, men det går inte. Så nu ska jag äta en brakfrukost.
Men det var kul igår! Vi skippade Vampire Lounge och gick direkt till Harrys. Fick 1 ½ öl utspilld över mig (nej det var inte jag som spillde), och dansade med Marie en snutt, och det var allmänt trevligt.
Spenderade hela bussresan hem med att prata en muslimsk indier från Storvreten. Det var intressant, men jag var lite orolig att han skulle följa efter mig när jag gick hem.

Nu ska jag se på Lost.


Tredje dagen

Det här är tredje dagen jag vaknar upp och mår sådär oförskämt bra. Nästan så man börjar oroa sig för att vänja sig.
Jag tror seriöst att det är för att jag slutade med Cipralexen, det är många som känt likadant när de slutat med SSRI, vilket är sjukt. Men det gör ju inte att jag ångrar mitt beslut iallafall, även om jag inte kommer våga säga till min läkare att jag gjort det.. Jag har slutat med saker förut, självmant, han blir aldrig glad för han tycker inte att patienter ska hålla på att "exprimentera på egen hand". Om jag skulle säga att jag mår hur bra som helst utan det så skulle han antagligen bara fnysa och säga "Jaha, men vänta du bara". Kanske är det sant, kanske får jag en mental smäll senare, men just nu måste jag få må bra så jag orkar ta tag i saker.

Ikväll kanske jag ska färga håret, eller imorrn. Eller rättare sagt Gunnar.
Weee!

Idag borde jag gå och ta ut pengar inför imorgon, tänkte göra det igår men då var alla bankomater utanför själva köpcentrat stängda, de som var öppna hade grymt lång kö. Undrar hur det kommer kännas att bo i Hallunda eller något liknande, bankomaterna där lär ju vara stängda non stop...
Köpa pizza borde jag också göra idag, kanske. Och lite andra grejjer.

Men nu ska jag äta frukost.
Kaffe, gwah...


Paraply

"(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh eh eh eh) "

Jag har stört mig så himla mycket på den låten så att jag till slut fått den på hjärnan, speciellt den här hjärndöda biten.
Hon låter ju inte som världens klokaste person när hon låter sådär "Eh eh eh eh" direkt...

Köttbullar och makaroner blev det f.ö.

Jag hatar mat.

Det är så jävla svårt att inte äta när man inte har aptit, även om man känner att hela kroppen skriker efter mat.
Likt ett gravidt fruntimmer blir jag sugen på de mest underliga sakerna, helst när alla affärer har stängt.
Lax är farligt, marinerat i grillsås och knaperstekt kan jag äta det som godis.
Jag måste nästan alltid ha något som innehåller socker precis efter att jag ätit.
Det är jobbigt att laga mat, och sällan kul.

Jag hatar mat.

Dessutom har jag feber, och frossa, och det suger. Vill bara lägga mig i ett bad och sedan gå till sängs.
Hade tänkt köpa pizza idag, men när jag var nere och handlade så var klockan bara tolv eller nåt, och nu pallar jag inte att gå ner för jag fryser som attans och jag hatar att gå ut när det är mörkt ute.
Det där är fan irriterande, jag har nästan en fobi för att vara ute när det är mörkt, iallafall under vintern. Om jag står inne i en affär och vet med mig att det börjar bli mörkt ute kan jag nästan få panik, och väl ute halvspringer jag hem. Som en omvänd vampyr, eller nåt. Jag förstår inte riktigt vad det beror på. När jag har varit ute eller varit hemma hos någon däremot så känns det mer ok. Me be weird.

Jag har nya Stargatefilmen hemma.. seså, sätt igång mobbningen.

*KÅTSLAG*

Kollade igenom vilka album jag lagt över på datorn från de gamla skivorna. Zyklons Aeon fanns med, så jag tänkte lyssna lite på dem för det var så länge sedan. Minns att jag inte tyckte att de var nåt speciellt, visst var det lite coolt att Samoth och Trym var med, men ja.. Och OMFG. DE ÄR JU SJUKT BRA! Alltså seriöst, sitter här och spelar lufttrummor för glatta livet, vilket jävla ös! Hur kunde jag inte tycka att de var något speciellt för flera år sedan? Är jag totalt dum i huvudet? (retorisk fråga så dumma svar undanbedes)
http://www.zyklontribe.com/index2.html !
Nu fick jag sån jävla lust att åka till Wacken, av nån anledning. Omg, måste mailbomba dem med önskemål om att Zykon ska spela.. helt klart.
Kollade upp vilka som var bekräftade för Inferno nu, det var inte så bra hittills. Nog lika bra det, det är bara några månader kvar, och jag ska nog inte ta mig råd för det...

Känns lite som att man börjar hitta tillbaks till sina rötter nu, börjar lyssna på alltmer black/death igen. Det känns underbart.

På lördag är det typ tjejkväll, och denna gången ska vi inte dricka öl, spela poker och försöka ladda ner porr. Eller jo, dricka öl ska vi. Först till Johanna antagligen, sen till Vampire lounge, och sen Harrys. Just nu ser jag verkligen fram emot det, hoppas bara att det blir av nu också. Men med min vanliga otur så händer det säkert något som gör att jag inte kan vara med.

Np: Zyklon - Psyklon aeon


CD-skivor

När jag häromveckan fick en glädjekick som slutade med att jag dansade runt till Warrant på hög volym, insåg jag att det bara var dumheter att lämna kvar stereon och alla skivor här. Vadfan tänkte jag på?
Och igår fick jag för mig att rensa ur lite skivor. De har varit mina bäbisar, och trots att jag inte lyssnat på de flesta av dem på flera år så har jag bara inte förmått mig själv att göra mig av med dem. Men tiden var inne igår.
Så jag satte mig ner framför CD-ställen. Det första försöket rensade bort fem skivor, alla hiphop. Löjligt, tänkte jag, för jag visste att jag hade otroligt många fler hiphopskivor, och det skulle vara onödigt för mig att ha kvar dem då jag inte ens lyssnar på det längre. Så jag hittade fem till att göra mig av med. Så höll det på, jag tog ca fem åt gången, ägnade några minuter åt att se över skivorna emellan.
Numera är de enda hiphopskivorna som är kvar Wu-Tang Clan och Kris Kross. De senare enbart för att jag blev så nostalgisk när jag såg dem. Om jag hade haft mina 2Pac-skivor kvar hade jag sparat dem också, för honom gillar jag, men de blev stulna av en jävla idiot för flera år sedan...
Hur som helst, jag tyckte att det blev rätt bra, lyckades lägga de mesta nostalgiska känslorna åt sidan och faktiskt rensa ur på riktigt. Resultat:
 
image12

Jag hade två exemplar av Use your illusion-skivan av någon anledning, det är därför den rensas bort.
Blev fan riktigt sentimental när jag såg en del skivor, och lyssnade på mina MacBeth-skivor!
http://www.lastfm.se/music/Macbeth
Satan vad jag gick igenom för att få tag på dem. Sångerskan är så charmig, hon kan inte riktigt hålla alla toner, och har en sådan kraftig italiensk accent så det nästan låter som att hon sjunger på italienska trots att hon sjunger på engelska. Men jag gillar dem <3 Har inte lyssnat på gothic metal på flera år egentligen.

En sak jag sörjer.

På något sätt, tycks jag förlorat min bästa vän sedan många år tillbaks. Jag vet inte varför, men utgår som vanligt att jag har gjort något fel. Jag kan bara inte komma på vad, hur mycket jag än tänker. Senaste gången vi träffades var när hon kom hit och vi gick på VNV Nation-konserten. Dagen efter var allt normalt, hon åkte hem, och sen ändrades allt.
Hon totalignorerar mig, svarar varken på SMS, samtal eller MSN-mess, och det kom helt huxflux. I stort sett i samma veva som mitt förhållande tog slut, då jag behövt henne som mest, i stort sett den enda gången jag verkligen, verkligen behövt henne.
Jag har analyserat sönder kvällen, och dagen efter, men kan inte komma på något fel jag gjorde. Kanske att jag faktiskt pratade om mina problem istället för att hålla inne dem, men det tycker jag inte ska vara en utlösande faktor.
Men jag orkar egentligen inte tänka på det, jag har lärt mig att det krävs två för att lösa problem, och när den ena inte ens är tillgänglig så finns det inte så mycket jag kan göra på egen hand.
Det var hon och Gunnar, som jag kunde umgås med sådär.. vad ska man säga, man behövde inte prata med varandra, man visste vad den andra tänkte iallafall. Om man såg ett föremål tänkte båda på samma sak.
Det känns hårt, men iom att jag för tillfället skjuter bort mina känslor känns det antagligen inte så hårt som det kommer göra sen när jag tillåter mig känna.
Just nu har mycket av ilskan och sorgen gått över för tillfället, och jag är mest arg över att jag antagligen inte kommer få tillbaks min Cabal eller Requiem for a dream.

Människor är skumma.

Gomorron gomooooorron

Jag känner mig sådär äckligt full med energi, och det känns jättekonstigt. Ändå har jag bara fått i mig en B-vitamintablett och en halv kopp kaffe. Jag känner mig peppad, och hoppfull, och glad, och.. uäh, vem är jag? >_<
De senaste tre nätterna har jag bara slumrat mig igenom, så igår tänkte jag "Fuck this", och tog sömntabletter. Och kom fram till att toleransen INTE gått ner. Så det tog några timmar att somna, men när jag väl sov ordentligt så sov jag djupt. Drömde sexdrömmar (för att inte ha någon sexlust så drömmer jag sjukt mycket sexdrömmar nu för tiden) och drömmar om ny lägenhet. Trodde klockan var jättemycket när jag gick upp, men icke, 10.30. Vilket är acceptabelt. Visst, jag har gått upp innan klockan 9 de senaste dagarna, men allt innan kl 11 är acceptabelt just nu.

Fick precis reda på att min systers mor ligger inne på hjärtintensiven, pga pillerknaprande. Tråkigt att höra att det inte är några framsteg där, jag hoppas, hoppas verkligen att hon blir bättre för hon är en bra människa.

Jag ska dricka upp kaffet medans jag läser mina bloggar, sen ska jag ner och köpa sej lite öl, och energidryck.
Och kanske en pizza, eller så. Eller så sparar jag pizzan tills imorrn?
Svårt val detta, det är fan inte lätt att vara ungdom i dagens Sverige.

Dr Phil

Maraton pågår nu på TV4+!

I am legend & Valley of angels

image10                                 image11

Me like, båda två. Måste läsa boken I am legend om jag får tag på den, den är tydligen från 1954. Den var lite småläskig faktiskt.
Valley of angels var tuff, Danny Trejo var cool som vanligt.
Nu har jag ont i öronen av hörlurarna, så jag ska ta en paus i filmtittandet.

Nyvaken

Fan, det gick inte att hålla sig vaken, sängen ropade för högt. Men har sovit riktigt djupt och drömt intensitvt, så intensivt att jag känner mig lite förvirrad nu, är inte riktigt säker på om jag är vaken eller inte >_<
Dessutom sov jag bara två timmar, det borde inte påverka sömnen så mycket inatt.

Nu ska jag hoppas på att I am legend håller bra kvalitet, så ska jag se på den och äta varma mackor.

Pushing Daisies

Hum, ja, jag vet inte.. den skulle vara väldigt mycket Burtons Big fish, och ja, det är den verkligen. Vet inte om jag gillar den faktiskt, men har bara sett ett avsnitt än så länge. Jag trodde att den skulle vara liiiite mer realistisk, men det är nog en helt OK serie om man vill tänka sig in i en fantasivärld. Jag gillade allt prat om paj i första avsnittet, hehe.

Fick för mig att ladda ner Pet sematary, det var sjukt länge sen jag såg den. Men den går segt.
Hela jag är seg. Känner för att gå och lägga mig, men ska vänta tills i eftermiddag åtminstone.

Har läst en del bloggar nu, shit vad mycket grejjer folk får i julklapp. Jag minns knappt hur det var att vänta sig julklappar, förutom julklappsbytena hos Gunnars familj de senaste åren.

Undrar om pizzerian har öppet idag. Jag har varit sjuuuukt sugen på en oxfilépizza med bearnaissås sedan igår, det är i stort sett allt jag kan tänka på. Den salta, flotta smaken, mm... Men å andra sidan, så ska jag spara alla pengar jag kan, så.. jag borde inte.. men vad ska jag annars äta?

Jag kan inte sova.

Har slumrat mig igenom natten, vilket antagligen kommer innebära att jag slocknar som ett ljus tidigt ikväll. Inte en helt oangenäm tanke iofs, just nu behöver jag ingen vettig dygnsrytm till nånting.

Något som irriterar mig och som har uppstått under de senaste veckorna är att jag vaknar någon gång vid tre, och får efter någon timme halsbränna, vilket gör det nästan omöjligt att somna om. Förstår inte riktigt varför, det är inte så att jag ändrat mina matvanor eller stressar mer. Men varför inte liXoM...

Nu ska jag sätta på kaffe, sen gå på toa, och sen dricka kaffet medans jag ser på Pushing daisies. Jag försöker att inte ha för höga förväntningar, men det är svårt.

http://next-episode.net ska tydligen vara en smidig sida, ska nog regga mig där.

Jul

Jag hade faktiskt glömt bort att det var den 24:e idag, och hade antagligen inte tänkt på det om det inte vore för att jag vaknade av att min telefon pep och jag såg att jag hade fått fyra st "God jul"-SMS. Om jag inte hade märkt det så hade jag gjort det när jag loggade in på Flashback, och såg alla "Buhu, jag är ensam på julafton, vad ska jag göra"-inlägg. Det kryllar av dem. På ett sätt så tycker jag synd om dem som mår dåligt bara för att de inte tycker att man ska vara ensam de här dagarna, men på ett annat sätt så blir jag bara trött på dem.. skrev ett DB-inlägg på helgon.net om det, så jag har väl fått ur mig all irritation iaf. Eller ja, för det tillfället, men det var några dagar sen, nu är det sådana saker som står på FB som irriterar en. Jag har frågat flera stycken som mått dåligt över det här, varför de firar jul. Svaren har varierat sig från "I dunno..." till "Det är tradition". Smart drag att fortsätta med en tradition som gör att man mår dåligt, ännu smartare att man vid vuxen ålder inte insett varför man själv firar jul.
Nu är väl inte jag så smart heller, jag utsätter mig också för saker jag mår dåligt av, men jag ligger åas antagligen över genomsnittet när det gäller självdestruktivitet, men inte ens jag utsätter mig för julstressen numera.
Många tycker tydligen att jag tjatar om det här, men om jag bara lyckas få en människa att omvärdera julen, så att denne inte utsätter sig för saker den mår dåligt av, så blir jag glad. Visst är jag glad för de som gillar julen, men det går inte att komma ifrån att många av de som gillar julen bidrar till att många mår dåligt också, genom att sätta press på närvaro, presenter och liknande.

Jaja.
Jag lyckades inte se färdigt på filmen, istället håller jag på att ladda ner en serie jag inte sett innan; Pushing Daisies. Jag har ingen aning om vad den handlar om, läste bara "Blandning mellan Desperate Housewives blablabla Tim Burton blabla", och det räckte.

Måste citera ett inlägg från FB ang. högtider; "vet du inte att julen är en högtid, och att man bör respektera ordet i dess rätta bemärkelse genom att aldrig åsidosätta principen att vara hög under en högtid."
Som någon användare påpekat; AMEN.

Försöker titta på film

The kingdom, men det går inte så bra. Kanske för att filmen verkar ointressant, eller bara för att jag har så svårt  för att koncentrera mig just nu.
Ikväll släpps det ett avsnitt av någon serie, men jag kan verkligen inte komma på vad för nån. Heroes kanske? Skulle vara fett med skönt att ha något att se på imorgon när man äter frukost iallafall.

Tomas har iaf fått lägenhet nu, och de har typ inget rum över. Vilket gör mig varken ledsen eller glad. Det hade funnits både fördelar och nackdelar med att bo i Göteborg (själva flytten var ett stort minus), och jag hade tidigare sagt att om han får tag på en lägenhet med ett rum över innan jag fått lägenhet här så flyttar jag. På det här viset så slipper jag bestämma om jag verkligen vill. Och så slipper jag ju dessutom kånka på alla mina grejjer till andra sidan landet...

Jag försöker få i mig den dagliga dosen vatten, men det smakar bara metall och beskt, uäh...
 

image9

Jag försöker vattna dem och prata snällt med dem, men de envisas med att dö och falla av ändå.

Nostalgi

I och med att min dator tydligen dött totalt så saknar jag en del bilder, varpå jag började gräva efter en back up-skiva (jag är dutti flicka minsann) som jag vet att jag gjorde för åtminstone en månad sedan. Hittade den inte, men däremot en maaassa skivor med mp:or (mestadels synth) som jag var tvungen att ta bort för att få plats med WoW på den tiden när man hade en dator från stenåldern. Hittade också en jättegammal skiva med bilder, åh gu... Tur att jag inte var med på så många av dem. Det var massa bilder på min baby...
Jag saknar henne så jävla mycket, och när man tittar på alla bilder så känns det nästan som att man känner lukten av henne, att hon när som helst ska komma och lägga huvudet i ens knä. Lilla grisen <3
Lade upp en del bilder på http://skallebank.bilddagboken.se/ .

Hittade också en vanlig CD-skiva med ett underligt låtval, men jag har saknat låtarna. Finger Eleven var med :D

Fixat lite mer med bloggen, jag har inte riktigt fattat hur allt fungerar. Men det kommer väl.

Np: Dreadful Shadows - Funderal procession


Retarded

Ja det här ser ju då rätt retarded ut, men orkar inte göra något. Det är sjukt vad jag saknar bilderna på hårddisken jag inte kan koppla in i den här datorn.

Testinlägg

Ja detta blir som sagt ett testinlägg.

RSS 2.0